SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS BANDELĖS SU ĮDARU +video

Sluoksniuotos tešlos bandelės gali tapti ne tik pusryčių desertu, bet ir akcentu prie kavos su drauge.
Aš nepapasakosiu jums, kaip pasigaminti sluoksniuotą tešlą, nes ir pati jos negaminu. Dažniausiai perku prekybos centre. Žinau, kad tai nėra sveikiausias pasirinkimas, bet bandelės apskritai nėra sveikuolių maistas. Todėl tiesiog pasimėgaukime nedideliu kiekiu, ir bus balansas. Idealu, jei pavyks rasti sluoksniuotą tešlą be hidrintų ar palmių riebalų.

Šiuo receptu dalinuosi ne dėl skanaus įdaro (jį galite naudoti nebūtinai su varške), o dėl bandelių sulankstymo būdo. Jei žiūrėčiau į jau iškeptą bandelę, na niekaip nebūčiau atspėjusi, kad tokia forma išgaunama taip lengvai.

Paruošiau net video, kuriame trumpai ir aiškiai parodau, kur įpjauti, ir kur suspausti.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su varškės įdaru
kepimui paruošta bandelė
bandelės ant skardos


Ingredientai:
  • Sluoksniuota bemielė tešla

    Įdarui:
  • 300 g varškės
  • 1 kiaušinis
  • cukraus pagal skonį (2 šaukštai)
  • vanilės esencijos (nebūtinai)
  • kokoso drožlės (nebūtinai)
  • sauja spanguolių
Kaip gaminti:
  • Sluoksniuotą bemielę tešlą supjaustyti kvadratais.
  • Įdarui sumaišyti varškę, cukrų, vanilės esenciją, kokoso drožles. Pabarstyti spanguolėmis.
  • Įdėti įdaro, įpjauti ir užlankstyti taip, kaip parodyta video.
  • Kepti orkaitėje 180º apie 30 min., kol gražiai apskrus.