Trupininis pyragas su uogomis

Trupininis pyragas yra paprastas ir lengvai pagaminamas. Nėra čia ko labai jį girti, kasdienis pyragas, kuris puikiai numarins saldumo kirminą pilve, bet nieko labai ypatingo.
Kepant šį pyragą labai patogu sunaudoti likusias uogienes. Cukraus kiekį reguliuokite pagal save, jei dėsite 130 g bus nesaldu. Jei naudosite labai saldžią uogienę, galite ir dar mažiau cukraus įdėti.

Yra vienas momentas, į kurį verta atkreipti dėmesį. Trupininiai pyragai gaminami iš riebios tešlos, kurią reikia palaikyti šaldytuve ir tik tada tarkuoti. Aš taip nedariau. Mano tešlą kombaino blenderis pagamino trupinukais, tai kaip ir nebuvo prasmės sušaldyti ir vėl trupinti.  Bet kad taip nutiktų, reikia naudoti šaltą sviestą ir neperblenderiuoti. Jei per ilgai kaposite tešlą, ji sušils ir išskystės, tada tikrai reikės ją sušaldyti, nes nepavyks tarkuoti ir trupinti.

Aš šiam pyragui pagaminti naudojau atitirpintas iš šaldiklio aronijų ir raudonųjų serbentų uogas. Bet galima naudoti uogas, kokias tik turite ir mėgstate.
Skaniausias atvėsęs.

Trupininis pyragas lėkštėje
Trupininis pyragas
Trupininis pyragas ant padėklo


Ingredientai:
  • 150 g šalto sviesto
  • 130 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 500 g miltų
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • uogų arba uogienės
Kaip gaminti:
  • Šaltą sviestą sukapoti kartu su kiaušiniais, cukrumi ir miltais, kepimo milteliais. Gausite trupinukus.
  • Kepimo skardoje suberti 2/3 trupinukų, lengvai paspausti (labai stipriai nesuspauskite).
  • Uždėti uogas.
  • Užberti likusius trupinukus. 
  • Kepti orkaitėje 30-40 minučių 170° orkaitėje.