ČIRVINIAI BLYNAI

 

Čirviniai blynai dar vadinami širdelių blynais, panašūs į vaflius. Labiausiai jie patinka vaikams – patogu valgyti tiesiog rankomis, galima pertepti įvairiais pertepimais, glaistais ir kremais, o aš irgi labiau renkuosi tokius blynus kepti, bet dėl kitų priežasčių: naudoju elektrinę Cloer keptuvę (ačiū, Dalia, kad rekomendavai, nuostabus pirkinys), kuri yra dviguba – vienu metu kepa du blynus, taigi dvigubai greičiau sukuosi. O kita priežastis irgi labiau praktiška – elektrinėje keptuvėje ne taip apsitaško viryklė ir po to laukia mažiau darbo susitvarkyti.

Čirviniai blynai

Čirviniai blynaiČirviniai blynai

 

 

 

 

 

 

 

Ingredientai:
  • 3 kiaušiniai
  • 300 g miltų
  • 70g ištirpinto sviesto arba aliejaus
  • 200 ml pieno.
  • 200 ml vandens

Galima papildomai įdėti:

  • 2 šaukštus cukraus
  • šaukštelį vanilinio cukraus arba šlakelį vanilės esencijos

Papuošimui:

  • vaisiai (čia naudojau šaldytas mėlynes, apelsiną, bananą ir vynuoges, bet galima naudoti pagal skonį, norus ir galimybes)
  • šokoladas (ir grietinėlė/pienas/sviestas – tirpinant šokoladą įpilkite grietinėlės, pieno ar sviesto, kad masė suskystėtų ir būtų patogi konsistencija)
KAIP GAMINTI:
  • Kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Sudėti kitus ingredientus (miltus, sviestą/aliejų, pieną, vandenį) ir suplakti.
  • Tešla turi gautis lėtai krentanti nuo šaukšto.
  • Kepti. Naudoju elektrinę dvigubą čirvinių blynų keptuvę Cloer.
  • Puošti vaisiai, tirpintu šokoladu, ar pertepti uogiene, mėgstamu kremu.
APIE ČIRVINIUS BLYNUS:

Galite naudoti pilno grūdo arba speltos miltus – bus sveikesni blynai.
Patogiausia, jei tešlos tirštumas bus kiek skystesnis už grietinę. Tirštumą reguliuokite miltų arba vandens kiekiais.
Bene svarbiausias čirvinių blynų akcentas – jų puošimas, priedai, pertepimai.