ČIRVINIAI BLYNAI
Čirviniai blynai dar vadinami širdelių blynais, panašūs į vaflius. Labiausiai jie patinka vaikams – patogu valgyti tiesiog rankomis, galima pertepti įvairiais pertepimais, glaistais ir kremais, o aš irgi labiau renkuosi tokius blynus kepti, bet dėl kitų priežasčių: naudoju elektrinę Cloer keptuvę (ačiū, Dalia, kad rekomendavai, nuostabus pirkinys), kuri yra dviguba – vienu metu kepa du blynus, taigi dvigubai greičiau sukuosi. O kita priežastis irgi labiau praktiška – elektrinėje keptuvėje ne taip apsitaško viryklė ir po to laukia mažiau darbo susitvarkyti.
Ingredientai:
- 3 kiaušiniai
- 300 g miltų
- 70g ištirpinto sviesto arba aliejaus
- 200 ml pieno.
- 200 ml vandens
Galima papildomai įdėti:
- 2 šaukštus cukraus
- šaukštelį vanilinio cukraus arba šlakelį vanilės esencijos
Papuošimui:
- vaisiai (čia naudojau šaldytas mėlynes, apelsiną, bananą ir vynuoges, bet galima naudoti pagal skonį, norus ir galimybes)
- šokoladas (ir grietinėlė/pienas/sviestas – tirpinant šokoladą įpilkite grietinėlės, pieno ar sviesto, kad masė suskystėtų ir būtų patogi konsistencija)
KAIP GAMINTI:
- Kiaušinius išplakti su cukrumi.
- Sudėti kitus ingredientus (miltus, sviestą/aliejų, pieną, vandenį) ir suplakti.
- Tešla turi gautis lėtai krentanti nuo šaukšto.
- Kepti. Naudoju elektrinę dvigubą čirvinių blynų keptuvę Cloer.
- Puošti vaisiai, tirpintu šokoladu, ar pertepti uogiene, mėgstamu kremu.
APIE ČIRVINIUS BLYNUS:
Galite naudoti pilno grūdo arba speltos miltus – bus sveikesni blynai.
Patogiausia, jei tešlos tirštumas bus kiek skystesnis už grietinę. Tirštumą reguliuokite miltų arba vandens kiekiais.
Bene svarbiausias čirvinių blynų akcentas – jų puošimas, priedai, pertepimai.