DARŽOVIŲ SRIUBA +video

DARŽOVIŲ SRIUBA
Ingredientai:
  • 2 bulvės
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • saldžiojo pipiro
  • sauja brokolių
  • sauja kalafiorų
  • sauja žirnelių
  • česnakas
  • sauja avižinių dribsnių
  • grietinė
  • svogūno laiškai ar kitų žalumynai
  • sultinys
  • vanduo
KAIP GAMINTI?
  • Pripilti pusę puodo vandens ir užvirti.
  • Morkas, svogūną, saldujį pipirą susmulkinti ir pakepinti keptuvėje. Suberti į puodą.
  • Kitas daržoves susmulkinti ir taip pat suberti į puodą. 
  • Įdėti sultinio kubelį, prieskonius.
  • Jei norite, įpilkite saują avižinių dribsnių. Avižos suteiks sriubai tirštumo ir glitumo. 
  • Papuoškite smulkiai pjaustytais svogūno laiškais ar kitais saldumynais, įdėkite šaukštą grietinės. 
APIE SRIUBĄ

Sriuba išvirs tiršta, bet lengva – sudėtyje tik daržovės, be mėsos (tinka vegetarams).

Labai patogu, jog galima dėti daržoves tokias, kokias turite šaldytuve, ar kokios jūsų mėgstamiausios.

Avižų dribsniai sriubai suteikia tirštumo ir glitumo.