DARŽOVIŲ SRIUBA +video
Ingredientai:
- 2 bulvės
- 1 morka
- 1 svogūnas
- saldžiojo pipiro
- sauja brokolių
- sauja kalafiorų
- sauja žirnelių
- česnakas
- sauja avižinių dribsnių
- grietinė
- svogūno laiškai ar kitų žalumynai
- sultinys
- vanduo
KAIP GAMINTI?
- Pripilti pusę puodo vandens ir užvirti.
- Morkas, svogūną, saldujį pipirą susmulkinti ir pakepinti keptuvėje. Suberti į puodą.
- Kitas daržoves susmulkinti ir taip pat suberti į puodą.
- Įdėti sultinio kubelį, prieskonius.
- Jei norite, įpilkite saują avižinių dribsnių. Avižos suteiks sriubai tirštumo ir glitumo.
- Papuoškite smulkiai pjaustytais svogūno laiškais ar kitais saldumynais, įdėkite šaukštą grietinės.
APIE SRIUBĄ
Sriuba išvirs tiršta, bet lengva – sudėtyje tik daržovės, be mėsos (tinka vegetarams).
Labai patogu, jog galima dėti daržoves tokias, kokias turite šaldytuve, ar kokios jūsų mėgstamiausios.
Avižų dribsniai sriubai suteikia tirštumo ir glitumo.