Kakavinis pyragas su varške

Kakava + varškė + kokosas – ši neišskiriama trijulė sudaro tobulą derinį. Kakavinis pyragas su varške tiks ir prie kavos su drauge, pavaišinti mamą, o gal nusinešti į svečius.
Žinau, kad iškepus labai norėsis paragauti. Tačiau nevalgykite dar karšto, varškė bus netvirta, viskas byrės. Skaniausias – kitą dieną.

Man patogiausia trupinukus daryti virtuvės kombainu, bet galima ir peiliu ar kitu įrankiu. Jei taip nutiks, kad per ilgai kombaine kaposite ir gausis vientisa tešla, tai dėkite į šaldytuvą valandai ir tada tešlos gabalą tarkuokite „burokine tarka“.

Jei norite sveikesnio varianto, galima naudoti speltos ar pilno grūdo miltus. Nei konsistencijai, nei skoniui nepakenks.

Cukraus kiekius galima koreguoti pagal savo skonį.
Nors kokoso drožlės nebūtinos, pavyks ir be jų, bet jos čia dera tobulai.

Prapjautas kakavinis pyragas
Kakavinis pyragas su varške
Kakavinis pyragas


Ingredientai:

Tešlos pagrindas ir viršus:

  • 300 g miltų
  • 150-200 g cukraus
  • 200 g šalto sviesto
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 2 šaukštai kakavos

Varškės įdaras:

  • 500 g varškės
  • 100 g cukraus
  • 0,5 stiklinės grietinėlės (galima keisti grietine)
  • 1 šaukštas krakmolo
  • 4 kiaušinių baltymai
  • 5 šaukštai kokoso drožlių 
Kaip gaminti:
  • Pirmiausia pasiruošti pagrindą. Iš visų ingredientų sumaišyti ir sukapoti trupinukus. Pusę jų sudėti į kepimo skardą.
  • Įdarui baltymą išplakti iki standžių putų, po to įmaišyti kitus ingredientus.
  • Įdarą dėti ant pagrindo trupinukų, ant viršaus užbarstyti likusius trupinukus. 
  • Kepti orkaitėje 45 minutes 180º