Mišrainė su perliniu kuskusu

Vos pamačiau šitą receptą internete, supratau, kad turiu tai išbandyti. Mišrainė su perliniu kuskusu – soti, kitokia, lengvai pagaminama ir patogi (galima sumaišyti ir valgyti kitą dieną, niekas neištiš, nesubėgs). Agurkai suteikia gaivos, kumpelis sūrumo, o kuskus – visos mišrainės pagrindas.

Geriau būtų naudoti perlinį kuskus. Jis kiek stambesnis nei įprastas kuskus. Tikrai verta į pirkinių sąrašą įtraukti būtent šį ingredientą, nes jis suteikia tinkamą tekstūrą ir pagrindą visai mišrainei. Bet jei visgi pamiršote nuspirkti perlinio kuskuso, pabandykite su smulkesniais makaronais. Tik būtinai perliekite išvirusius šaltu vandeniu, kad nesuliptų.

Dėmesio, nepadauginkite druskos! Šioje mišrainėje nauojami jau gan sūrūs produktai (kumpelis ir majonezas), todėl papildomai prireiks nedidelio kiekio druskos.
Mėgstantiems eksperimentuoti patarčiau pabandyti įdėti dar pomidoro, konservuotų kukurūzų, krapų, graikiškų riešutų, paprikos.

Mišrainė su kuskus
Ingredientai:
  • 1 stiklinė perlinio kuskuso kruopų
  • karšto rūkymo kumpelis
  • 1-2 vnt. šviežias agurkas
  • sauja svogūnų laiškų
  • druska, pipirai
  • pusė arbatinio šaukštelio persilado prieskoniai (nebūtina, bet derėtų ir pagardintų)
  • majonezas
Ingredientai:
  • Perlinio kuskuso kruopas išvirti, perplauti kiaurasamtyje. Taip jos gausis birios, nesulipusios.
  • Kitus ingredientus supjaustyti kubeliais.
  • Įdėti majonezo, druskos, persilado.
  • Viską išmaišyti.