PURŪS BLYNAI be mielių

Blynai
Ingredientai:
  • 500 g kefyro
  • 1 kiaušinis
  • 400 g miltų
  • 400 g varškės
  • 1 šaukštelis sodos
  • 1 šaukštas cukraus
  • mažas žiupsnelis druskos
  • vanilės esencija (nebūtinai)
  • vaisiai, uogos, uogienės, džemai pagardinimui

Kepti keptuvėje.

KAIP GAMINTI:

Visus ingredientus sumaišyti, turi gautis tiršta tešla.
Šaukštu formuoti blynus ir kepti keptuvėje.
Papuošti uogomis/uogiene, cukraus pudra.

APIE BLYNUS:
Visa blynų purumo paslaptis – kefyras ir soda.
Iš šio kiekio gavosi 12 vnt, didelių blynų.
Kepant palikite didesnius tarpelius keptuvėje, nes blynai pūsis ir plėsis.