PURŪS BLYNAI be mielių
Ingredientai:
- 500 g kefyro
- 1 kiaušinis
- 400 g miltų
- 400 g varškės
- 1 šaukštelis sodos
- 1 šaukštas cukraus
- mažas žiupsnelis druskos
- vanilės esencija (nebūtinai)
- vaisiai, uogos, uogienės, džemai pagardinimui
Kepti keptuvėje.
KAIP GAMINTI:
Visus ingredientus sumaišyti, turi gautis tiršta tešla.
Šaukštu formuoti blynus ir kepti keptuvėje.
Papuošti uogomis/uogiene, cukraus pudra.
APIE BLYNUS:
Visa blynų purumo paslaptis – kefyras ir soda. Iš šio kiekio gavosi 12 vnt, didelių blynų.Kepant palikite didesnius tarpelius keptuvėje, nes blynai pūsis ir plėsis.