fbpx

AVINŽIRNIŲ HUMUSAS

AVINŽIRNIŲ HUMUSAS

Kai norisi kažko sveikiau, su daugiau augalinių baltymų, bet tuo pačiu sotaus, greitai pagaminamo – avinžirnių humusas puikus patiekalas. Mėgstu pasigaminti avinžirnių humuso kiek daugiau, laikau stiklainyje šaldytuve, tai užtenka ir kelioms dienoms, pvz. kito ryto pusryčių sumuštiniui tepti, arba netikėtiems svečiams užsukus pavaišinti.
Žiemą norisi sočiau, tai avinžirnių humusą valgau labiau kaip užtepėlę ant duonos, trapučio, batono ar duoniuko.
Vasarą norisi gaiviau, tuomet humusą kabinu morkos ar agurko šiaudeliu.

Avinžirnių humusas – gan paprastas patiekalas. Visus ingredientus sublenderiuoti ir viskas.
Originaliuose receptuose kiek daugiau darbo reikia įdėti, pvz. virti avinžirnius, brinkinti džiovintus pomidorus. Aš stengiuosi supaprastinti viską, todėl šiame recepte naudoju konservuotus avinžirnius, saulėje džiovintus pomidorus aliejuje.
Kiekius nurodau apytikslius, tikrai skoniui nepakenks, jei labai nesilaikysite proporcijų.
Dažnai receptuose naudojama sezamo pasta, ir kiti prieskoniai. Kai gamindavau, vis kažkaip nepataikydavau skonio. Tai citrinos per daug įdėdavau, tai paprikos per mažai. Dabar gaminu su Harissa prieskonių mišiniu ir viskas pavyksta tobulai.

Jei avinžirnių humusas gavosi per tirštas, norite skystesnio, įpilkite šiek tiek skysčio iš avinžirnių skardinės.
Papildomai galima pilti kelis šaukštus citrinos sulčių, jei norisi.

ingredientai humusui
Produktai, kurių reikia pagaminti humusui
humusas su morkų šiaudeliais
Humusas su morkų šiaudeliais


INGREDIENTAI:
  • konservuotų avinžirnių skardinė
  • sauja saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • kelios česnako skiltelės
  • pora šaukštų sezamo sėklų
  • 50 ml extra virgin alyvuogių aliejaus (arba kitokio nerafinuoto)
  • druskos
  • 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis Harissa prieskonių mišinio (jei norite intensyvesnio skonio, dėkite daugiau)
  • žalumynų papuošimui
  • morkų, agurkų lazdelių (šiaudelių).
KAIP GAMINTI:
  • Avinžirnius, pomidorus, česnaką, aliejų sutrinti blenderiu.
  • Įpilti sezamo sėklytes, prieskonius, druską.
  • Papuošti žalumynais.

KITI MŪSŲ RECEPTAI