DARŽOVIŲ SRIUBA

O viskas prasidėjo nuo žirnių!
Sode vaikštome su mama, skinu salotas, krapus, svogūnus, braškes (tik braškių daugiau į burną, nei į krepšį) ir tik žvilgt.. žirniai! Jau pakankamai prinokę, kad galėtume valgyti. Dar prieš porą dienų ankštys buvo plonytės, o šiandien – pačios tos. Vasarą viskas greitai vyksta. O gal viskas dėl to, kad nepasilenkėm – iš viršaus pasižiūrime, žirniai neprinokę, o jie gi noksta iš apačios į viršų – apatinės ankštys pirmiau sustorėja.
Valgėme visi, net mano mažasis su savo keliais krūminiais dantim tik trakšt, trakšt – išragavo žirnius.

Taigi išsaugojau porą saujų žirnių ir vakarienės puodui. Kas gali būti geriau už daržovienę? Tokia lengva daržovių sriuba turi mažai kalorijų (kiek, neskaičiavau, bet kas jau ten bus, jei grietine nepaskaninsit), ir yra greitai pagaminama (užtrukau gal 20 minučių). Pagamins net ir pradedančioji šeimininkė.
Aš parašysiu savo versiją, bet Jūs, kaip visada, pasikoreguokite pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį.

daržovės sriubai

daržovių sriuba lėkštėje

INGREDIENTAI:
  • 3 bulvės (idealu, jei naujo derliaus)
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • sauja kopūsto
  • 2 saujos žirnių ankščių
  • griežinėlis paprikos
  • druska
  • „Raudonos virtuvės“ prieskonių mišinys SRIUBAI.
  • papuošimui galite pabarstyti pjaustytais svogūnų laiškais ar kitais žalumynais
  • jei patinka, įdėkite šaukštą grietinės
KAIP GAMINTI:
  • Morką sutarkuoti tarka (per „burokinę“ pusę), svogūnus ir papriką supjaustyti kubeliais ir viską pakepinti keptuvėje.
  • Puode užvirti vandenį, sudėti kąsneliais pjaustytas bulves.
  • Sudėti apkeptas daržoves.
  • Įdėti plonais šiaudeliais pjaustytą kopūstą, išgliaudytus žirnius.
  • Nevirkite per ilgai, šviežioms daržovėms daug nereikia, greitai suminkštėja. Ilgiausiai virs bulvės, tai su šakute galite pabandyti smeigti, jei lengvai smeigiasi, viskas išvirė.
  • Paskaninti prieskoniais, druska.
  • Pabarstyti žalumynais lėkštėje, įdėti šaukštą grietinės (nebūtinai).