KEPTOS CUKINIJOS RIEKELĖS

Jei turite jauną cukiniją savo rankose ir nežinote, ką skanaus pasigaminti, dalinuosi receptu – keptos cukinijos riekelės.

Vasara įsibėgėja, vis daugiau ir daugiau prinoksta sodo ir daržo derliaus. Cukinijos skaniausios, kol jaunos, neperaugusios, tokios dviejų-trijų sprindžių ilgio, kol viduje dar nėra susiformavusios sėklos. Anksčiau to nežinojome, pamenu mama augino ir džiaugėsi, kad štai kokie gigantai, po 5 kilogramus! Bet pasirodo ne. Svarbu ne kiekybė, o kokybė.
Cukinijas skanu ir kepti, ir į troškinius dėti, ar iš tarkuotų kokius blynus užmaišyti. Bet šį kartą super ekstra greitas patiekalas. Cukinijų riekelės puikiai tinka ir vakarienei. Nieko daug gaminti nereikės, tik supjaustyti cukinijas ir jas apkepti. Bet yra kelios paslaptys:
– Cukinijas neperkepkite. Jos turi išlikti traškios! Todėl kepkite vos po porą minučių iš abiejų pusių.
– Cukinijos neturi ryškaus skonio, todėl čia labai pravers prieskoniai.
– Cukinijos yra lengvas maistas, blankus. Paskaninkite kokybišku kietuoju sūriu, padažais.

cukinijos riekelės
Keptos cukinijos riekelės su sūriu
Ingredientai:
Kaip gaminti:
  • Cukiniją supjaustyti riekelėmis. Galite naudoti banguotą peilį, tuomet riekelės atrodys tarsi iškepusios griliuje.
  • Apkepti po keletą minučių keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių.
  • Kepant pabarstyti prieskoniais ir druska.
  • Lėkštėje ant cukinijų pabarstyti tarkuoto Džiugo sūrio.
  • Ir viskas. Cukinijų riekelės pagamintos! Skanaus!