VAFLIŲ TORTAS

Vaflių tortas – greitai ir lengvai paruošiamas desertas, kai nieko neturi, bet nieko ir nereikia. Užtenka uogienių, kondensuoto pieno, šokoladinių kremų, ar betkokio kitokio tepamo saldaus ingrediento. Ir žinoma vafliai. Parduotuvėse dabar būna pirkti visokiausių: ir apvalių (kaip tortas), ir stačiakampių (kuriuos paskui galima supjaustyti trikampiais). Patogu, nes galima sunaudoti uogienių likučius ir neišmesti maisto. Juk kiek ten reikia uogienės vienam sluoksniui. O torto aukštis tiesiogiai priklauso nuo kantrybės, juk galima vos kelis sluoksnius sutepti, o galima ir visus vaflius panaudoti. Nepamirškite paslėgti, kad įdaras geriau įsigertų. Aš dedu taip: lentelė, suteptas tortas, lentelė ir ant viršaus kažkas sunkaus, pavyzdžiui vandens pripiltas didelis puodas. Ir taip bent porą valandų paslėgus palaikyti.

Vaikystėje mano mama dažnai tepdavo vaflių tortą. Pamenu, naudodavo raudonųjų serbentų džemo ir kondesnuoto pieno derinį – saldi rūgštelė. Prisiminkite vaikystės skonius ir susitepkite vaflių tortą!

tepamas vaflių tortas su orivego kremu
orivego riešutų kremas
perpjautas vaflių tortas
INGREDIENTAI:
KAIP GAMINTI:
  • Ant vaflio lakšto tepti kremą.
  • Uždėti kitą vaflio lakštą. Tepti džemą.
  • Uždėti kitą vaflio lakštą, trepti kremą.
  • Ir taip sutepti visus vaflių lakštus.
  • Paslėgti bent kelioms valandoms.

Įrašas sukurtas kartu su Orivego.