Bulvės žarijose

Gamtoje tobulas patiekalas – bulvės žarijose. Kažkada seniai seniai, tiesiog sumesdavom bulves į žarijas. Bet paskui išponėjau – prireikė ir folijos, ir įdaro, ir užtepukų. Bet taip skaniau!
Todėl dabar bulves nuplaunu, perpjaunu per pusę, įdedu skanios šoninės (vien lašinukai man per riebu), susuku į foliją ir tik tada kepu. Taip, šiek tiek reikia pasiteršti, bet užtat po to nagai nebūna juodi.

Stovyklaujant, atostogaujant kempinge, gamtoje, ar tiesiog sode – vienas lengviausių patiekalų. Patogu porcijuoti, lengva kepti.
Kaip žinoti, ar bulvės iškepė? Durti su peiliu ar iešmu, jei lengvai lenda – iškepė, jei ne – dar pakepti. O jei sunku suprasti, tai pats geriausias būdas – ištraukti vieną, išvynioti, paragauti, jei per kieta – likusias pakepti dar.

O skaniausia vieta – kąstinys. Stovyklaujant jo dažniausiai neturime, visgi genda be šaldytuvo. Tada su sviestu valgome. Bet jei turite galimybę – kąstinys čia tinka tobuliausiai.

žarijose keptos buvlės su šoninės įdaru
bulvės žarijose

Ingredientai:
  • bulvės
  • šoninė
  • folija
  • sviestas arba kąstinys
Kaip gaminti:
  • Bulves nuplauti, perpjauti pusiau.
  • Dėti šoninės riekelę, bulvę susukti.
  • Kepti žarijose apie 30 minučių.
  • Valgyti su kąstiniu ar sviestu.