Bulvės žarijose
Gamtoje tobulas patiekalas – bulvės žarijose. Kažkada seniai seniai, tiesiog sumesdavom bulves į žarijas. Bet paskui išponėjau – prireikė ir folijos, ir įdaro, ir užtepukų. Bet taip skaniau!
Todėl dabar bulves nuplaunu, perpjaunu per pusę, įdedu skanios šoninės (vien lašinukai man per riebu), susuku į foliją ir tik tada kepu. Taip, šiek tiek reikia pasiteršti, bet užtat po to nagai nebūna juodi.
Stovyklaujant, atostogaujant kempinge, gamtoje, ar tiesiog sode – vienas lengviausių patiekalų. Patogu porcijuoti, lengva kepti.
Kaip žinoti, ar bulvės iškepė? Durti su peiliu ar iešmu, jei lengvai lenda – iškepė, jei ne – dar pakepti. O jei sunku suprasti, tai pats geriausias būdas – ištraukti vieną, išvynioti, paragauti, jei per kieta – likusias pakepti dar.
O skaniausia vieta – kąstinys. Stovyklaujant jo dažniausiai neturime, visgi genda be šaldytuvo. Tada su sviestu valgome. Bet jei turite galimybę – kąstinys čia tinka tobuliausiai.


Ingredientai:
- bulvės
- šoninė
- folija
- sviestas arba kąstinys
Kaip gaminti:
- Bulves nuplauti, perpjauti pusiau.
- Dėti šoninės riekelę, bulvę susukti.
- Kepti žarijose apie 30 minučių.
- Valgyti su kąstiniu ar sviestu.