CUKINIJŲ ŠULINĖLIAI SU VIŠTIENA

Na ką dar pagaminti iš tų cukinijų? Jau buvo ir blynai, ir pyragai, ir kugeliai ir apkepai ir tiesiog cukinijų riekelės. Bet tai dar ne viskas. Išbandykite dar vieną receptą – cukinijų šulinėliai su vištiena.

Mano vyras labiau mėsos valgytojas. Daržovės jam neitin patinka, nebent tradicinės bulvės, agurkai, pomidorai. Grįžo namo, sako:
– Kas vakarienei?
– Cukinijų šulinėliai.
– Ne ne ne! Tik ne tai! Atsibodo tos cukinijos. Nebevešk jų iš sodo, nebegaliu net žiūrėt į jas.
Kitą rytą…
– Žinai, pasišildžiau du visai nieko, tuoj pasišildysiu dar du.

Įdarą pateikiu rekomendacinį, iš tiesų tai galite sumaišyti pagal šaldytuvo turinį. Mintis tokia: daržovės + vištiena + padažas viską sujungti + sūris ant viršaus. Galite naudoti nebūtinai vištieną, tiks ir malta mėsa. O iš bėdos, net ir rūkytos dešrelės, supjausytos mažais gabalėliais. Jei norite vegetariškos versijos, naudokite tik daržoves, mėsa nebūtina.

Skaniau bus, jei naudosite jaunesnes cukinijas, nors tiks ir senesnės. Supjaustykite jas maždaug trijų-keturių pirštų storumo gabalais, ir išskobkite sėklas su šaukštu, bet ne kiaurai, o palikite dugnelius, kad įdaras tvirčiau laikytųsi.

cukinijų šulinėliai su vištienos įdaru
cukinijų šulinėliai prieš kepant
cukinijų šulinėliai orkaitėje
cukinijų šulinėliai lėkštėje
.
Ingredientai:
Kaip gaminti:
  • Cukinijas supjaustyti 3-4 pirštų storumo gabalais. Su šaukšteliu išskobti vidų, bet palikti dugnelius.
  • Keptuvėje pakepinti daržoves ir vištienos file.
  • Įpilti pomidorų padažo, kad viskas susijungtų, ne taip byrėtų.
  • Nepamirškite prieskonių ir druskos.
  • Į šulinėlius sudėti įdarą ir kepti orkaitėje apie 40-50 minučių apie 175 laipsnių karščio orkaitėje.
  • Pabaigoje uždėti sūrio riekeles, kad išsilydytų (riekelėmis patogiau nei tiesiog sutarkuotą, nes ne taip nubyra).