KEPTA VIŠTIENOS FILĖ

Kartais norisi išsikepti vištieną be jokių apvoliojimų, miksavimų, šakar-makar – tiesiog paprastai. Taigi šiandien receptas – kepta vištienos filė. Labai paprastai ir lengvai.

Čia svarbiausia tinkamai pasirinkti prieskonius, truputį pamarinuoti ir tiesiog…atsipalaiduoti! Garūs pietūs pavyks net nemokantiems gaminti.

Patarimas: neperkepkite! Jei norite sultingų vištienos kepsnelių, svarbiausia nekepti per ilgai. Jei nesate tikri, ar tikrai gerai iškepė, iškeptą gabalėlį perpjaukite, vidurio spalva jums parodys tiesą – jei spalva tolygi, šviesi, vadinasi iškepė. Jei matote viduje žalios mėsos – vadinasi per anksti.

Nors vištienos garnyrui dažniau renkuosi ryžius, šį kartą valgau su bulvėmis – dabar gi naujas jų sezonas ir šviežios bulvės ypatingai skanios. Nieko ypatingo neruošiu, tiesiog išverdu su trupučiu druskos.

kepta vištienos filė
Ingredientai:
Kaip gaminti:
  • Viename šaukšte aliejaus išmaišykite arbatinį šaukštelį paukštienos prieskonių.
  • Gauta tyrele ištrinkite supjaustytus vištienos filė gabalėlius. Palikite pasimarinuoti bent 20 minučių.
  • Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite vištieną.
  • Labai skanu pasidažyti į Felix Cezario padažą.