KEPTA VIŠTIENOS FILĖ
Kartais norisi išsikepti vištieną be jokių apvoliojimų, miksavimų, šakar-makar – tiesiog paprastai. Taigi šiandien receptas – kepta vištienos filė. Labai paprastai ir lengvai.
Čia svarbiausia tinkamai pasirinkti prieskonius, truputį pamarinuoti ir tiesiog…atsipalaiduoti! Garūs pietūs pavyks net nemokantiems gaminti.
Patarimas: neperkepkite! Jei norite sultingų vištienos kepsnelių, svarbiausia nekepti per ilgai. Jei nesate tikri, ar tikrai gerai iškepė, iškeptą gabalėlį perpjaukite, vidurio spalva jums parodys tiesą – jei spalva tolygi, šviesi, vadinasi iškepė. Jei matote viduje žalios mėsos – vadinasi per anksti.
Nors vištienos garnyrui dažniau renkuosi ryžius, šį kartą valgau su bulvėmis – dabar gi naujas jų sezonas ir šviežios bulvės ypatingai skanios. Nieko ypatingo neruošiu, tiesiog išverdu su trupučiu druskos.

Ingredientai:
- Vištienos filė
- Raudonos virtuvės prieskonių paukštienai
- Druskos
- Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
- Viename šaukšte aliejaus išmaišykite arbatinį šaukštelį paukštienos prieskonių.
- Gauta tyrele ištrinkite supjaustytus vištienos filė gabalėlius. Palikite pasimarinuoti bent 20 minučių.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite vištieną.
- Labai skanu pasidažyti į Felix Cezario padažą.