Vieną dieną Instagram pamačiau iššūkį – 20 dienų sveikai gyvenu. Man patiko jo idėja, kad akcentuojami ne tik sportas ir mityba, bet ir kiti dalykai. Iššūkio kodas – 2-0-20-20-1 ir jis reiškia:
✔️ 2 – Kasdien išgerkime bent 2 litrus vandens.
✔️ 0 – Racione laikykimės 0 šlamšto principo.
✔️ 20 – Bent 20 min. skirkime judėjimui.
✔️ 20 – Bent 20 min. skirkime tik sau!
✔️ 1 – Perskaitykime bent 1 knygą!
O taip pat iššūkyje vyksta Blogerių kovos, kurių metu keturios maisto bloggerės gamina teminius patiekalus. Šio šeštadienio tema – Dobele pilno grūdo avižų dribsniai.
Pirmoji mintis – košė, juk iš dribsnių dažniausiai verdame ją. Dar galvojau apie avižų dribsnių pyragą. O paskui akys užkliuvo už nuostabių rudeninių obuolių krepšio, ir kilo mintis – orkaitėje kepti įdaryti obuoliai! Tobulas desertas, kurį kepdavo mano mama. Juk tie seni geri receptai niekada nenuvilia.
Tačiau kepti teko du kartus. Pirmasis nepavyko – per daug obuolio išskobiau, ir per ilgai kepiau, todėl obuoliai tiesiog ištižo ir prarado savo formą. Atrodė tikrai ne kaip.
Negaliu pasakyti tikslaus laiko, kiek Jums prireiks tam, kad tobulai iškeptumėte obuolius. Laikas skiriasi priklausomai nuo obuolių rūšies, jų prinokimo lygio.
Aš gaminau įdarytus Antaninius krituolius obuolius, kepiau 20 minučių apie 170 laipsnių karščio orkaitėje. Gavosi super – vidus minkštas, bet formos dar nepraradę.
Yra vienas patarimas, kuris galėtų padėti iškepti obuolius orkaitėje, kad neištižtų – juos šiek tiek subadyti šakute. Išbandykite!

Ingredientai:
- 50 g @dobele_lietuva avižinių dribsnių
- 50 g varškės
- 1 šaukštas medaus
- žiupsnelis cinamono.
- 4 obuoliai.
- Šaukštelis skysto medaus (arba kito sveiko saldiklio)
- Migdolų riešutų.
Kaip gaminti:
- Išimti obuolio šerdį. Varškę, medų ir avižinius dribsnius, cinamoną sumaišyti blenderyje, gautą masę sukišti į obuolius.
- 🔥 Sunkiausia dalis – kepimo laikas. Jis labai priklauso nuo obuolių rūšies, jų prinokimo. Obuoliai turi suminkštėti, bet neištižti, todėl kepant stebėkite! Aš kepiau 170° karščio orkaitėje apie 20 min.
- Po to užpilti šaukštelį skysto medaus, pabarstyti smulkintais kepintais migdolais.
- Skanaus!