Kleckiukai su voveraičių padažu
Nežinau, kaip taisyklingai pavadinti šį patiekalą: virti varškėčiai, varškėtukai, o mano mama sakydavo „kleckiukai“. Dažniausiai juos valgydavau su grietine, taip šį kartą pagaminau savo šeimynai, bet kai dabar toks gausus grybų sezonas, pagalvojau, kad labai skanu būtų su voveraičių ir grietinėlės padažu. Ir tikrai, tobulai derėjo kartu. Kleckiukai tokie minkšti, švelnūs, o voveraitės sūrokos, riebios.
Surašau recepte proporcijas, bet prisipažinsiu, kleckiukus dažniausiai gaminu iš akies, todėl drąsiai galite truputį pakoreguoti. Svarbiausia – nepadauginkite miltų, nes pagrindinis ingredientas čia yra varškė.
Kai jau padažas buvo paruoštas, įdėjau smulkiomis riekelėmis pjaustyto čili ir petražolių lapelių. Labai skaniai derinosi! Tik aštroka, nors čili naminis iš mamos šiltnamio, bet parako turi.


.
Ingredientai:
Kleckiukams:
- 500 g varškės
- 2 vnt kiaušiniai
- 1 stiklinė miltų
- mažas žiupsnelis druskos
Padažui:
- dvi saujos virtų voveraičių
- pusė svogūno
- 150 ml neriebios grietinėlės
- žiupsnis druskos ir pipirų
- papildomai galima pagardinti čili pipiru, petražolėmis
Kaip gaminti:
- Kleckiukų ingredientus suminkyti į tešlą. Man patogu tai daryti su kombainu, bet galima ir rankomis. Jei labai lips tešla prie rankų, jas tempkite aliejumi.
- Tešlą pasidalinti į keletą dalių, kad būtų lengviau dirbti. Suformuoti vieno-dviejų pirštų storumo kirminus, juos supjaustyti riekelėmis. Gausite užapvalintus gabalėlius.
- Į verdanti vandenį sudėkite kleckiukus. Vandens turi būti daug, kad verdant nesuliptų, turėtų pakankamai vietos.
- Keptuvėje apkepkite svogūną, tada sudėkite voveraites ir dar pakepinkite.
- Užpilkite grietinėle, palaukite, kol ji sutirštės.
- Išjunkite kaitrą ir įdėkite čili ir petražoles. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite kelioms minutėms. Taip jie sušils, bet neiškeps, neištiš.