Kaip pasigaminti picos padą namuose?
Kai labai skubu, tuomet maišau paprastą tešlą iš akies. Bet kai noriu tobulos picos ir ruošiuosi kiek iš anksto, man praverčia picos tešlos su sausomis mielėmis receptas ir gaunasi mielinis picos padas. Tam reikia pasiruošti iš anksto kokią valandą ar dvi, nes tenka luktelėti, kol tešla pakyla. Nepaisant visko, verta kantriai laukti.

Labiausiai pica pasilepinti ir šeimyną palepinti mėgstu penktadienio ar šeštadienio vakarą. Taip skanu išsikepti ir kartu su vaikais žiūrėti filmą! Aišku, vaikai visada renkasi picą su dešrelėmis, bet kai kepu namuose, tai visai nesunku iškepti keletą skirtingų picų, ar net ir ant vieno picos kampo dėti vienus ingredientus, ant kito kampo sukurti kitą skonį – kiekvienam pagal pageidavimus.

Aš virtuvėje stengiuosi visada turėti sausų mielių. Jos ilgai galioja, ilgiau nei šlapios mielės. Patogu dozuoti, nes dažniausiai receptai nurodyti iš pakelio sausų mielių kiekio. Jos mums pravers ir šiandien.

Pica – puikus patiekalas, kuriam galima sunaudoti maisto likučius. Juk tinka ir visokie likę kotletai, kumpiai, faršo saujelės, daržovių gabalėliai. Svarbiausia – sūris. Ir mielinis picos padas. Tai du komponentai, be kurių pica nebus skani. Na ir dar pomidorų padažas. Labai norint, tai picą galima kepti vien tik iš jų: picos pado, pomidorų padažo ir sūrio. Ir jei šie trys dalykai skanūs, tai apie įdarą nebereikia net kalbėti.

namuose kepta pica - mielinis picos padas
Ingredientai:
  • 500 g kvietinių miltų (apie 4 stiklines) + papildomai kočiojimui, pabarstymui
  • 300 ml vandens
  • 7 g sausų mielių (pakelis)
  • 20 g alyvuogių aliejaus (apie 2 šaukštus)
  • 10 g cukraus (apie 2 arbatinius šaukštelius)
  • žiupsnis druskos
Kaip gaminti:
  • Indelyje sumaišyti drungną vandenį su aliejumi, cukrumi, druska ir mielėmis. Gerai išmaišyti, palaukti kelias minutes, kol mielės aktyvuosis.
  • Dideliame dubenyje supilti miltus. Receptuose dažnai rašo, kad juos persijoti. Būtų gerai atlikti šį veiksmą, bet aš skubėdama praleidžiu. Miltų viduryje padaryti duobutę. Ten supilti gautą skystį.
  • Versti miltus į vidų, vis maišant, kol gausis tešla. Minkyti rankomis. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Jei labai limpa, įpilkite dar miltų, bet pasistenkite nepadauginti.
  • Gautą tešlą lengvai pabarstyti miltais, uždengti rankšluostėliu ir palikti šiltai pakilti apie 1-2 valandas.
  • Kai tešla iškils, ją šiek tiek peminkykite. Padalinti į dvi dalis. Man iš nurodyto kiekio gaunasi dvi picos per visą kepimo skardą.
  • Pabarstyti miltais stalo paviršių, iškočioti picos padus.
  • Į skardą įkloti kepimo popierių, dėti picos padą, patepti pomidorų padažu, dėti mėgstamą įdarą pagal fantaziją, barstyti sūrį ir kepti 220-250 laipsnių karščio orkaitėje (jei galima nustatyti, pasirinkti kaitinimą iš apačios) apie 5-7 minutes.