Obuolių pyragas, kuris primena patį tradiciškiausią obuolių pyragą. Itin paprasti ingredientai, kurie bent jau mano šaldytuve būna visada. Pyragas gaunasi drėgnas, nepersaldus (nors cukraus kiekį galite redaguoti pagal save), su daug obuolių. Panašų kepdavo mano močiutė.

Užmaišius tešlą, ji gaunasi skystoka, kaip tirštiems blynams, maišoma šaukštu (todėl tešlos minkyti nereikės). Į tešlą sudedu plonai pjaustytus obuolius. Stengiuosi juos supjaustyti plonai, nes taip man skaniau. Maišau taip, kad visos obuolių riekelės pasidengtų tešla. Pyrago storį galite pasirinkti tokį, koks patinka – kepkite mažesnėje formoje, bus storesnis (žinoma, tada ir kepimo laikas gali pailgėti 10-15 minučių).

Receptą radau Odetos tinklaraščio Instagram paskyroje Samciouzrasaiblogas.

obuoliu pyrago gabalėlis

Ingredientai:
  • 5 obuoliai
  • 3 kiaušiniai
  • 50 g cukraus
  • 100 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 120 ml. pieno
  • 50 g sviesto (naudojau GHI, nes jis kambario temperatūros gan skystas)
  • 5 obuoliai
  • cukraus skardai pabarstyti
Kaip gaminti:
  • Išsukti kiaušinius su cukrumi.
  • Įdėti sviestą, pieną. Išmaišyti.
  • Sudėti miltus, kepimo miltelius. Gausis gan skysta tešla, maišoma šaukštu.
  • Obuolius supjaustyti plonai ir išmaišyti taip, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų tešla.
  • Pabarstyti skardą cukrumi, kepant jis karamelizuos pyrago apačią ir suteiks gerą skonį.
  • Kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50-60 minučių. Ar pyragas iškepė, sužinosite atlikę medinio pagaliuko testą (įsmeigus pagaliuką jis turi būti sausas, neaplipti drėgna tešla).