Sumuštiniai – universalus patiekalas. Sunku ir pasakyti, ar tai galėtų būti atskiras patiekalas (juos dažnas lietuvis renkasi pusryčiams), ar labiau užkandis. Svarbiausios sudedamosios dalys: pagrindas, užtepas ir papildomi ingredientai.
Pirma mintis pagalvojus apie sumuštinius – su sviestu ir dešra. Bet galima susigalvoti pačių įvairiausių variantų! Sumuštiniai gali skirtis savo forma, karšti/šalti, dydžiu (vieno kąsnio sumuštinukai), saldūs ir sūrūs, su daug ingredientų ar vos keliais, netgi kelių aukštų (suvožtiniai)..
Man sumuštiniai patinka todėl, kad galiu sunaudoti maisto likučius, ir vienu metu pagaminti skirtingas versijas taip pritaikydama skirtingiems šeimos narių skoniams. Dalinuosi savo mėgstamiausiais sumuštinių variantais.

- juoda duona
- sviestas
- antienos krūtinėlė iš KitcheMe


- Krekeriai
- Figų užtepėlė
- Špinatai
- KitchenMe Rūkyta anties krūtinėlė
Produktus rasite parduotuvėje Saulėti skoniai, KitchenMe.

▪️ Skrudinta pilno grūdo balta duona
▪️ Naminė pomidorų ir baklažanų užtepėlė
▪️ Orkaitėje kepta vištienos filė
▪️ Svogūnų laiškai

▪️ Juoda duona su saulėgrąžomis
▪️ Sviestas
▪️ Romaninės salotos
▪️ Šaltai rūkytas Švarcvaldo kumpis

- Prancūziškas batonas
- Prosciutto kumpis
- Gražgarstės
- Agurkai

▪️ Juoda duona
▪️ Sviestas
▪️ Mėgstamas kumpis
▪️ Ridikėliai

▪️ Balta duona su sėlenomis
▪️ Užtepėlė: virti kiaušiniai, majonezas, česnakas
▪️ Ridikėliai, saulėgrąžų daigai, pipirnės daigai, svogūnų laiškai.

▪️ Balta duona su sėklomis
▪️ Užtepėlė: virti kiaušiniai, majonezas, česnakas
▪️ Pipirnės daigai, svogūnų laiškai.
▪️ Kanapių branduoliai iš Gyduolis.lt

▪️ Obuolinė arba burokinė Biržų duona
▪️ Tepama varškės užtepėlė
▪️ Iceberg salota
▪️ Šaltai rūkytas Švarcvaldo kumpis

▪️ Prancūziškas batonas
▪️ Riešutų sviestas / sviestas
▪️ Kanapių branduoliai iš Gyduolis.lt