Anties krūtinėlė – sveika ir skani mėsa. Man patinka, kad antiena puikiai derinasi su saldesniu skoniu, todėl prie jos galite gaminti pačius įvairiausius saldžius vaisių ir uogų padažus: vyšnių, slyvų, apelsinų, ar kiek rūgštesnius, pvz. spanguolių.

Visi puikiai žino, kaip iškepti vištieną, kiaulieną, na dar jautieną. O vat, kaip iškepti sultingą anties krūtinėlę? Štai keli patarimai:
neperkepkite. Jei kiauliena ar jautiena yra kieta, tai ją dažniausiai dar patroškiname ir situacija pasitaiso. O antiena atvirkščiai – jei perkepsite, sukietės, ir dar ilgesnis jos troškinimas, kepimas jau nebepadės. Todėl labai svarbu jos neperkepti.
– antiena puikiai derinasi su saldžiais skoniais, todėl nebijokite pasigaminti saldesnį padažą.
– anties odelę įpjaukite įstrižai rombais, apkepkite ant didelės kaitros, tada dar pakepkite orkaitėje.
anties taukai laaaaaabai skanūs. Kai ją apkepsite ant keptuvės ir ten liks taukų, jų neišpilkite. Galėsite panaudoti padažui, ar kitai sriubai.

Antienos krūtinėlė Lapino puota su bulguru ir salotomis
Ingredientai:
antienos krūtinele Lapino puota ir raudona virtuvė prieskoniai
Kaip gaminti:
  • Anties krūtinėlės odelę įpjauti įstrižai į vieną pusę ir į kitą pusę, kad susidarytų rombai.
  • Pamarinuoti su paukštienos prieskoniais, druska kelias valandas, o jei galite, tai per naktį.
  • Užkaiskite puode 1 litrą vandens, kai užvirs įberkite žiupsnį druskos ir įdėkite bulguro kruopų maišelį. Virkite pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės (išvirkite ir tiek). Kai išvirs, įdėkite žiupsnį Harissa prieskonių.
  • Gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite anties krūtinėlę odele žemyn ir kepkite 6 minutes.
  • Apverskite ir kepkite dar 3-5 minutes.
  • Apkeptą krūtinėlę dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Jei jūsų keptuvė tinkama kepti orkaitėje, galite ją ir naudoti, krūtinėlės neperdedant į kitą indą. Kai krūtinėlė iškeps, ją uždenkite folija ir palaukite 5 minutes, kad anties sultys užsidarytų viduje ir pjaustant neišbėgtų, tada mėsa bus sultinga.
  • Pomidorą supjaustykite kubeliais, įdėkite smulkiai pjaustyto svogūno, šviežių petražolių, truputį svogūno laiškų (nebūtina). Išmaišykite su šaukštu grietinės, pagardinkite druska.