Anties krūtinėlė – sveika ir skani mėsa. Man patinka, kad antiena puikiai derinasi su saldesniu skoniu, todėl prie jos galite gaminti pačius įvairiausius saldžius vaisių ir uogų padažus: vyšnių, slyvų, apelsinų, ar kiek rūgštesnius, pvz. spanguolių.
Visi puikiai žino, kaip iškepti vištieną, kiaulieną, na dar jautieną. O vat, kaip iškepti sultingą anties krūtinėlę? Štai keli patarimai:
– neperkepkite. Jei kiauliena ar jautiena yra kieta, tai ją dažniausiai dar patroškiname ir situacija pasitaiso. O antiena atvirkščiai – jei perkepsite, sukietės, ir dar ilgesnis jos troškinimas, kepimas jau nebepadės. Todėl labai svarbu jos neperkepti.
– antiena puikiai derinasi su saldžiais skoniais, todėl nebijokite pasigaminti saldesnį padažą.
– anties odelę įpjaukite įstrižai rombais, apkepkite ant didelės kaitros, tada dar pakepkite orkaitėje.
– anties taukai laaaaaabai skanūs. Kai ją apkepsite ant keptuvės ir ten liks taukų, jų neišpilkite. Galėsite panaudoti padažui, ar kitai sriubai.

Ingredientai:
- Anties krūtinėlė (Lapino puota)
- Raudonos virtuvės prieskoniai paukštienai
- Bulguro kruopos
- Raudonos virtuvės prieskoniai Harissa
- 2 pomidorai
- Svogūno laiškai (nebūtinai)
- Pusė nedidelio raudonojo svogūno
- Šaukštas grietinės
- Šviežios petražolės
- Druska

Kaip gaminti:
- Anties krūtinėlės odelę įpjauti įstrižai į vieną pusę ir į kitą pusę, kad susidarytų rombai.
- Pamarinuoti su paukštienos prieskoniais, druska kelias valandas, o jei galite, tai per naktį.
- Užkaiskite puode 1 litrą vandens, kai užvirs įberkite žiupsnį druskos ir įdėkite bulguro kruopų maišelį. Virkite pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės (išvirkite ir tiek). Kai išvirs, įdėkite žiupsnį Harissa prieskonių.
- Gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite anties krūtinėlę odele žemyn ir kepkite 6 minutes.
- Apverskite ir kepkite dar 3-5 minutes.
- Apkeptą krūtinėlę dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Jei jūsų keptuvė tinkama kepti orkaitėje, galite ją ir naudoti, krūtinėlės neperdedant į kitą indą. Kai krūtinėlė iškeps, ją uždenkite folija ir palaukite 5 minutes, kad anties sultys užsidarytų viduje ir pjaustant neišbėgtų, tada mėsa bus sultinga.
- Pomidorą supjaustykite kubeliais, įdėkite smulkiai pjaustyto svogūno, šviežių petražolių, truputį svogūno laiškų (nebūtina). Išmaišykite su šaukštu grietinės, pagardinkite druska.