Burokėlių sriuba, arba, kaip mano vaikai sako, raudona sriubytė. Vyresnysis prasitarė, jog tai jo mėgstamiausia sriuba. Žinoma, rūbai susitepa neišplaunamai, bet gražu žiūrėti, kaip abudu valgo pasigardžiuodami.
Mėgstu gaminti sriubas, kurios ir kaip pirmasis ir antrasis patiekalai kartu – sočias, su mėsa. Todėl ir šioje burokėlių sriuboje rasite didesnius mėsos kukulius. Jei nemėgstate, ar šaldytuve kaip tik nėra maltos mėsos, galite gaminti ir be jų.
Viriau naudodama žalius burokėlius. Tiesiog spontaniškai sugalvojau, kad šiandien noriu virti burokėlių sriubą, todėl juos nulupau, sutarkavau ir apkepinusi sudėjau į puodą. Jei turite laiko, prie progos išsikepkite burokėlius orkaitėje – taip jie bus aromatingiausi, o burokėlių sriubos virimo laikas dar truputį sutrumpės.
Burokėliai – saldus ingredientas, todėl skoniui subalansuoti reikia naudoti rūgštį. Tai gali būti pomidorų pasta (ne kečiupas, o ta gryna pasta, kuri intensyvesnė ir rūgštesnė), svarainių gabalėliai, citrinos rūgštelė kruopelėmis arba tiesiog citrina. Žinau, kad kiti šaukštą acto pila. Visi variantai tinkami.

Ingredientai:
- Burokėliai
- Bulvės
- Morka
- Svogūnas
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- Raudonos virtuvės prieskoniai sriubai
- Druska
- 300 g maltos kiaulienos
- Raudonos virtuvės prieskoniai kiaulienai
- 3 šaukštai avižų sėlenų
Kaip gaminti:
- Puode užvirti vandenį ir sudėti nuskustas, gabalėliais sujaustytas bulves.
- Keptuvėje apkepinti tarkuotą morką, tarkuotus burokėlius, smulkiai pjaustytą svogūną. Ir sudėti į sriubą.
- Sumaišyti maltą kiaulieną, prieskonius kiaulienai, ir avižų sėlenas. Formuoti mažus kukuliukus ir juos dėti į sriubą.
- Įdėti pomidorų pastą.
- Pagardinti prieskoniais sriubai, druska.
- Virti apie 20 minučių (kol išvirs mėsos kukuliai).
- Papuošti žalumynais, pavyzdžiui petražolėmis. Burokėlių sriuba paruošta, skanaus!