Įdaryta antis su vaisiais ir vynu – nuostabus aromatas ir puikus skonis! Šia antis drąsiai pretenduoja tapti Kalėdinių pietų TOP Nr.1 receptu.

Jau ne kartą minėjau, kad antiena puikiai derinasi su saldžiu skoniu, todėl tinka su vaisiais, vynu. Anties įdarui pasirinkau džiovintus vaisius, pagrinde džiovintus abrikosus ir džiovintas slyvas. Dar tiktų kriaušės, apelsinai ar kiti vaisiai.

Šiame recepte naudojamas vynas. Jei jau vynas naudojamas įdarui, tai nereiškia, kad tiks betkoks “rašalas”. Pasirinkite tokį, kuris Jums skanus. Aš naudojau pusiau sausą raudonąjį vyną. Prireikė didelės taurės, na o likutį galima skaniai ragauti gaminant, arba valgant iškepusią antį. Kiek domėjausi, vyno alkoholis visgi niekur nedingsta ir lieka maiste, taigi vaikams ši antis nėra pats geriausias pasirinkimas. Man pačiai valgant vynas tikrai jautėsi įdare, ir šiek tiek aromato buvo pačioje antienoje.

Nors antis atrodo visai nemaža, bet jos užtenka vos keturiems asmenims. Kai planuosite šventinius pietus, gerai paskaičiuokite.

Prie įdarytos anties priderinau morkų salotas su česnaku ri skrudintomis saulėgrąžomis. Nieko daugiau nebereikėjo.

įdaryta antis
Ingredientai:

  • Salotoms:
  • 3 didelės morkos
  • sauja lukštentų saulėgrąžų
  • kelios skiltelės česnako
  • šaukštas majonezo
Kaip gaminti:
  • Paukštienos prieskonius, žiupsnį druskos ir kelis šaukštus aliejaus. Gauta tyrele gerai įtrinti anties odą ir palikti marinuotis per naktį.
  • Vyną pakaitinkite puode, bet neužvirkite. Sudėkite į vyną supjaustytus vaisius. Palikite 15 minučių, kad vyno aromatas įsigertų į vaisius ir jie truputį išbrinktų.
  • Tada sudėkite nevirtus ryžius ir išmaišykite.
  • Gautą įdarą supilkite į anties vidų, prikimškite ją. Su mediniais krapštukais ar siūlu užsiūkite antį.
  • Kepkite 180° karščio orkaitėje apie 1.5-2 valandas vis palaistant išsiskyrusiomis sultimis ir riebalais. Iš pradžių apie valandą rekomenduočiau kepti uždengus folija ar dangčiu, o vėliau atidenkite, kad paskrustų odelė.
  • Morkas sutarkuokite, suberkite keptuvėje paskrudintas saulėgrąžų sėklas, įspauskite česnako skilteles, įdėkite majonezą ir išmaišykite. ⠀

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lapino puota.