Aš nebūčiau aš, jei į kotletus konors neprimiksuočiau – juose patogu slėpti daržoves, grūdus ar kitus naudingus ingredientus. Vaikai ir vyras kartais supranta, kartais ne, bet kad jau lėkštėje kotletas, tai labai nesispjaudo. Kotletai su spelta grūdais – praturtintos maistinės vertės patiekalas, nes gausite ne tik gyvulinės, bet ir augalinės kilmės baltymų. Spelta turi daugiau baltymų, skaidulų, mangano, niacino, tiamino, vario ir vitamino B2.
Ką dažniausiai slepiu kotletuose:
▪️ papildomas daržoves, taip suvalgome daugiau daržovių ir gauname maistingų medžiagų
▪️ kruopas, grūdus, sėklas
▪️ maisto likučius, kad kuo mažiau maisto būtų išmetama.
Spelta grūdus naudojau konservuotus – taip patogiau. Jei naudočiau paprastus grūdus, tektų juos mirkyti, galbūt apvirti.


Ingredientai:
- 500 g maltos kiaulienos
- 1 kiaušinis
- 1 skardinė konservuotų spelta grūdų (naudojau Globus Vital linijos)
- 1 mažas svogūnas
- Raudonos virtuvės prieskoniai kiaulienai
- žiupsnis druskos
- papildomi mėgstami ingredientai
Kaip gaminti:
- Visus ingredientus sumaišyti, išminkyti iki vientisos masės, formuoti kotletukus ir kepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Patiekite su bulvių koše ar mėgstamomis salotomis.
Receptas „ Kotletai su spelta grūdais “ sukurtas kartu su Globus Lietuva.