Lašiša su grikiais ir daržovėmis – lengvas patiekalas, tinka ir pietums ir vakarienei.
Lašiša – turbūt vienintelė mano mėgstama žuvis. Aš niekaip nesusidraugauju su jūros gėrybėmis. Nors yra daug pliusų ir minusų, internete galima pasiskaityti ir teigiamų nuomonių ir neigiamų, bet man tiesiog skanu ir manau, kad lašišoje galime rasti daug naudingų medžiagų žmogaus organizmui, net ji ir auginta nelaisvėje.

Grikius verdu santykiu 1:2, t.y. viena stiklinė grikių ir dvi stiklinės vandens.
Kartais grikių net neverdu, o per naktį išmirkau vandenyje. Jie pakankamai gerai išbrinksta ir, sako, toks jų paruošimas yra sveikesnis. Bet tuomet vistiek juos pašildau puode.
Brokolius gaminu beveik garuose. Kai grikiai baigia virti, ir vandens lieka vos vos, sudedu pjaustytus brokolius, uždengiu puodą dangčiu ir paverdu dar 3-5 minutes. Vanduo brokolių neapsemia, bet vienu kartu ir grikiai išverda, ir brokoliai išsigarina.

Kartais įdedu ir šaldytų daržovių, pvz. kalafiorų, šparaginių pupelių. Pagal nuotaiką ir šaldiklio turinį 🙂

lašiša su grikiais ir faržovėmis
Lašiša su grikiais ir daržovėmis. Ingredientai:
Lašiša su grikiais ir daržovėmis. Kaip gaminti:
  • Lašišą apibarstyti prieskoniais žuviai, druska.
  • Kepti apie 170 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių (jei gabalėliai mažesni, kepkite trumpiau, jei kepsite lašišos file per visą ilgį, gali tekti kepti ir 25 minutes).
  • Stiklinę grikių užpilti dviem stiklinėmis vandens. Virti uždengus puode.
  • Bebaigiant virti įdėti daržoves ir uždengus dar pavirti 3-5 minutes. Taip daržovės troškinsis garuose.
  • Skanaus!