Ką dar nuveikti su moliūgais? Moliūginiai blynai! Receptas paprastas ir nesudėtingas. Ir proporcijų galite labai stipriai nesilaikyti, maždaug taip – iš akies ir iš širdies.

👑 Vakar vyko renginys (ne)tobula moteris. Galbūt tai ir nėra visai mano stilius, nesijaučiu priaugusi iki tokių gilių temų, bet viena iš organizatorių yra Jolanta Chlevickienė = Turtinga moteris – šiaulietė! Aš taip džiaugiuosi, kad Šiauliuose gyvena aktyvių žmonių, kurie aplink save suburia kitus žmones ir net 600 moterų salėje plojo atsistojusios! Todėl man buvo labai malonu prisidėti ir būti renginio savanore.⠀
O šiandien padėkos maišelyje radau – kavos, kuri skelbia “Klausimas ne kas man leis, o kas mane sustabdys?”. Pradžiuginau save sekmadienį puodeliu kvapnios kavos.

🍃 Ten vyko mugė ir joje dalyvavo SMF. Be galo džiugu, kad mano mieste yra sveiko maisto parduotuvė, o jame rasite to, ko nėra prekybcentriuose. Diana – kupina idėjų ir jos Skanaus Maisto Fabrikas tampa multifunkciniu projektu, teikia paslaugas ir priima visus iššūkius. Vakar man buvo nauja patirtis mugėje ne pirkti, o parduoti. Ačiū visoms, kas sustojote, pasikalbėjome, įsigijote prieskonių – linkiu ryškesnių skonių!⠀

🎂 O po visko dar išskubėjau į draugės vyro gimtadienį ir įkurtuves. Bet neišsisuksite, mielieji, įkurtuves švęsim dar kartą! ⠀

🎃☕ Mes moterys mokomės vienos iš kitų. Džiaugiuosi, jei mano receptai jus įkvepia ir gaminate skanius patiekalus. Aš taip pat mokausi iš jūsų – šiandien akys užkliuvo už @ramune_rrgg blynų Instagrame. Žinoma, recepto tiksliai nesilaikiau, dėjau kitokius kiekius negu Ramunė, bet moliūginiai blynai gavosi nuostabūs, vaikai irgi valgė.⠀

moliuginiai blynai
Ingredientai
  • 2 kiaušiniai (baltymus išplakti atskirai)⠀
  • 400 g moliūgų tarkės⠀
  • 200 g miltų⠀
  • 150 ml pieno⠀
  • 50 g cukraus⠀
  • 80 g tirpinto sviesto⠀
  • Žiupsnelis druskos⠀
  • Kepimo miltelių⠀
Kaip gaminti:
  • Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos ir cukrumi iki standžių putų.
  • Sudėti likusius ingredientus. Švelniai maišyti tešlą.
  • Kepiau širdučių blynų elektrinėje keptuvėje, pagardinau namine aviečių uogiene ir skrudintais smulkintais migdolais.