Ką dar nuveikti su moliūgais? Moliūginiai blynai! Receptas paprastas ir nesudėtingas. Ir proporcijų galite labai stipriai nesilaikyti, maždaug taip – iš akies ir iš širdies.
👑 Vakar vyko renginys (ne)tobula moteris. Galbūt tai ir nėra visai mano stilius, nesijaučiu priaugusi iki tokių gilių temų, bet viena iš organizatorių yra Jolanta Chlevickienė = Turtinga moteris – šiaulietė! Aš taip džiaugiuosi, kad Šiauliuose gyvena aktyvių žmonių, kurie aplink save suburia kitus žmones ir net 600 moterų salėje plojo atsistojusios! Todėl man buvo labai malonu prisidėti ir būti renginio savanore.⠀
O šiandien padėkos maišelyje radau – kavos, kuri skelbia „Klausimas ne kas man leis, o kas mane sustabdys?“. Pradžiuginau save sekmadienį puodeliu kvapnios kavos.
⠀
🍃 Ten vyko mugė ir joje dalyvavo SMF. Be galo džiugu, kad mano mieste yra sveiko maisto parduotuvė, o jame rasite to, ko nėra prekybcentriuose. Diana – kupina idėjų ir jos Skanaus Maisto Fabrikas tampa multifunkciniu projektu, teikia paslaugas ir priima visus iššūkius. Vakar man buvo nauja patirtis mugėje ne pirkti, o parduoti. Ačiū visoms, kas sustojote, pasikalbėjome, įsigijote prieskonių – linkiu ryškesnių skonių!⠀
⠀
🎂 O po visko dar išskubėjau į draugės vyro gimtadienį ir įkurtuves. Bet neišsisuksite, mielieji, įkurtuves švęsim dar kartą! ⠀
🎃☕ Mes moterys mokomės vienos iš kitų. Džiaugiuosi, jei mano receptai jus įkvepia ir gaminate skanius patiekalus. Aš taip pat mokausi iš jūsų – šiandien akys užkliuvo už @ramune_rrgg blynų Instagrame. Žinoma, recepto tiksliai nesilaikiau, dėjau kitokius kiekius negu Ramunė, bet moliūginiai blynai gavosi nuostabūs, vaikai irgi valgė.⠀
⠀

Ingredientai
- 2 kiaušiniai (baltymus išplakti atskirai)⠀
- 400 g moliūgų tarkės⠀
- 200 g miltų⠀
- 150 ml pieno⠀
- 50 g cukraus⠀
- 80 g tirpinto sviesto⠀
- Žiupsnelis druskos⠀
- Kepimo miltelių⠀
Kaip gaminti:
- Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos ir cukrumi iki standžių putų.
- Sudėti likusius ingredientus. Švelniai maišyti tešlą.
- Kepiau širdučių blynų elektrinėje keptuvėje, pagardinau namine aviečių uogiene ir skrudintais smulkintais migdolais.