Šokoladinis obuolių pyragas. Pasaulyje tiek prirašyta visokiausių obuolių pyragų receptų: trupininės tešlos, mieliniai, meduoliniai, grietininės tešlos, sluoksniuoti… o šiandien nusprendžiau iškepti šokoladinį obuolių pyragą. Vadinu šokoladiniu, nors šokoladas ten nededamas – jį keičia kakava.

Pyragas kepamas biskvitinės tešlos pagrindu, todėl baltymus ir trynius plakite atskirai. Obuolių kiekį reguliuokite pagal kepimo indo dydį. Visa kita – aišku ir paprasta kaip 2×2!
Kepimui naudojau 23 cm skersmens atsegamą torto formą.

Prie obuolių pyrago visada labai derinasi ledai – skanu tiesiog vaniliniais. O jei dar užpiltumėte vyšnių sirupo arba girtas vyšnias“ – šokoladinis obuolių pyragas galėtų tapti šventiniu desertu!

šokoladinis obuolių pyragas
prapjautas šokoladinis obuolių pyragas
šokoladinis obuolių pyragas
ekologiška kakava pyragui
šokoladinis obuolių pyragas prieš kepimą
iškeptas šokoladinis obuolių pyragas
Ingredientai:
  • 3 kiaušiniai
  • 120 g miltų
  • 2 šaukštai kakavos (naudojau ekologišką Naturela kakavą)
  • 120 g cukraus
  • 40 g aliejaus (naudojau ekologišką BioNaturalis aliejų)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • mažas žiupsnelis druskos
  • Obuoliai
Kaip gaminti:
  • Baltymus plakti su mažu žiupsneliu druskos kelias minutes. Supilti cukrų ir toliau plakti iki standžių putų.
  • Kitame inde persijoti miltus ir kakavą, įmaišykite kepimo miltelius. Aš šį žingsnį dažniausiai praleidžiu, bet jei nepatingėsite, taip padidinsite pyrago purumą.
  • Sumaišyti aliejų, trynius, miltus, kakavą, kepimo miltelius su išplaktais baltymais. Tešla gausis tirštos grietinės tirštumo.
  • Į kepimo indą įklokite kepimo popierių, įpilkite pusę tešlos. Sudėkite pjaustytus obuolius. Ant viršaus supilkite likusią tešlą.
  • Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 minučių.
  • Patiekite su ledais, uogų sirupu ar girtomis vyšniomis.