Šokoladinis obuolių pyragas. Pasaulyje tiek prirašyta visokiausių obuolių pyragų receptų: trupininės tešlos, mieliniai, meduoliniai, grietininės tešlos, sluoksniuoti… o šiandien nusprendžiau iškepti šokoladinį obuolių pyragą. Vadinu šokoladiniu, nors šokoladas ten nededamas – jį keičia kakava.
Pyragas kepamas biskvitinės tešlos pagrindu, todėl baltymus ir trynius plakite atskirai. Obuolių kiekį reguliuokite pagal kepimo indo dydį. Visa kita – aišku ir paprasta kaip 2×2!
Kepimui naudojau 23 cm skersmens atsegamą torto formą.
Prie obuolių pyrago visada labai derinasi ledai – skanu tiesiog vaniliniais. O jei dar užpiltumėte vyšnių sirupo arba „girtas vyšnias“ – šokoladinis obuolių pyragas galėtų tapti šventiniu desertu!






Ingredientai:
- 3 kiaušiniai
- 120 g miltų
- 2 šaukštai kakavos (naudojau ekologišką Naturela kakavą)
- 120 g cukraus
- 40 g aliejaus (naudojau ekologišką BioNaturalis aliejų)
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- mažas žiupsnelis druskos
- Obuoliai
Kaip gaminti:
- Baltymus plakti su mažu žiupsneliu druskos kelias minutes. Supilti cukrų ir toliau plakti iki standžių putų.
- Kitame inde persijoti miltus ir kakavą, įmaišykite kepimo miltelius. Aš šį žingsnį dažniausiai praleidžiu, bet jei nepatingėsite, taip padidinsite pyrago purumą.
- Sumaišyti aliejų, trynius, miltus, kakavą, kepimo miltelius su išplaktais baltymais. Tešla gausis tirštos grietinės tirštumo.
- Į kepimo indą įklokite kepimo popierių, įpilkite pusę tešlos. Sudėkite pjaustytus obuolius. Ant viršaus supilkite likusią tešlą.
- Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 40 minučių.
- Patiekite su ledais, uogų sirupu ar girtomis vyšniomis.