Greitas ir skanus tex-mex troškinys patiks visiems, kurie nemėgsta ilgai tūnoti virtuvėje. Nežinau, kaip Jums, bet man patinka troškiniai keptuvėje. Patiekalas lengvo skonio, nes pagrindą sudaro vištiena ir daug daržovių. Pupelės ir kukurūzai – neatsiejami tex-mex patiekalų ingredientai. Truputis mocarelos ir patiekalas pagamintas. Paragaukite!

tex-mex troškinys
Ingredientai:
  • Šlakelis aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 raudonoji paprika
  • 400 g vištienos filė
  • 1 maža cukinija
  • 1 skardinė konservuotų kukurūzų
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių
  • 1 skardinė konservuotų trintų pomidorų
  • 100 g sūrio, pvz., Mocarelos
  • Raudonos virtuvės prieskoniai Troškiniams
  • žiupsnis druskos
Kaip gaminti:
  • Keptuvėje apkepkite kubeliais pjaustytus svogūną, česnaką. Svogūnams pradėjus minkštėti, įdėkite kubeliais pjaustytą papriką ir trumpai apkepkite.
  • Daržoves sustumkite į keptuvės šoną ir laisvoje vietoje apkepkite kąsneliais pjaustytą vištieną maždaug 4 minutes. Pagardinkite druska, troškinių prieskoniais.
  • Įdėkite ketvirtukais pjaustytų cukinijų. Viską išmaišykite.
  • Supilkite nusausintus konservuotus kukurūzus, pupeles. Kepkite, kol sušils.
  • Supilkite pomidorus, įberkite druskos, pipirų. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite 7-10 minučių.
  • Įdėkite smulkintos mocarelos, ir dar pakepkite troškinį, kol sūris išsilydys (vos keletą minučių).
  • Viskas, tex-mex troškinys paruoštas! Patiekite su šviežiais kalendros lapeliais, pabarstykite smulkiai pjaustyto šviežaus čili.
    Galima valgyti vieną arba su ryžiais.
  • Jei norite skystesnio troškinio, įpilkite stiklinę sultinio. O jei troškinio norisi tirštesnio, tai patroškinkite truputį ilgiau atidengtoje keptuvėje.

Šis receptas sukurtas bendradarbiaujant su portalu LaMaistas.lt