Greitas ir skanus tex-mex troškinys patiks visiems, kurie nemėgsta ilgai tūnoti virtuvėje. Nežinau, kaip Jums, bet man patinka troškiniai keptuvėje. Patiekalas lengvo skonio, nes pagrindą sudaro vištiena ir daug daržovių. Pupelės ir kukurūzai – neatsiejami tex-mex patiekalų ingredientai. Truputis mocarelos ir patiekalas pagamintas. Paragaukite!

Ingredientai:
- Šlakelis aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 1 raudonoji paprika
- 400 g vištienos filė
- 1 maža cukinija
- 1 skardinė konservuotų kukurūzų
- 1 skardinė raudonųjų pupelių
- 1 skardinė konservuotų trintų pomidorų
- 100 g sūrio, pvz., Mocarelos
- Raudonos virtuvės prieskoniai Troškiniams
- žiupsnis druskos
Kaip gaminti:
- Keptuvėje apkepkite kubeliais pjaustytus svogūną, česnaką. Svogūnams pradėjus minkštėti, įdėkite kubeliais pjaustytą papriką ir trumpai apkepkite.
- Daržoves sustumkite į keptuvės šoną ir laisvoje vietoje apkepkite kąsneliais pjaustytą vištieną maždaug 4 minutes. Pagardinkite druska, troškinių prieskoniais.
- Įdėkite ketvirtukais pjaustytų cukinijų. Viską išmaišykite.
- Supilkite nusausintus konservuotus kukurūzus, pupeles. Kepkite, kol sušils.
- Supilkite pomidorus, įberkite druskos, pipirų. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite 7-10 minučių.
- Įdėkite smulkintos mocarelos, ir dar pakepkite troškinį, kol sūris išsilydys (vos keletą minučių).
- Viskas, tex-mex troškinys paruoštas! Patiekite su šviežiais kalendros lapeliais, pabarstykite smulkiai pjaustyto šviežaus čili.
Galima valgyti vieną arba su ryžiais.
- Jei norite skystesnio troškinio, įpilkite stiklinę sultinio. O jei troškinio norisi tirštesnio, tai patroškinkite truputį ilgiau atidengtoje keptuvėje.
Šis receptas sukurtas bendradarbiaujant su portalu LaMaistas.lt