Troškintas orkaitėje, kartu su daržovėmis, su salsvu medaus poskoniu triušienos ragu – skanus patiekalas pietums ar vakarienei.

Troškinant dažnai pasirenkamas vynas. Jo aromatas praturtina mėsos skonį. Tačiau šį kartą kaip akcentą pasirinkau medų.

Jau ne pirmą kartą gaminu naudodama Lapino puota produkciją – tai be jokių kompromisų kokybei atrinkta šviežiausia antiena, žąsiena, triušiena, kalakutiena ir vištiena. Įsigijus mėsos Jums nereikės sukti galvos, ką čia pagaminus, keletą idėjų rasite ant pakuotės. O dar daugiau receptų galite rasti Lapinopuota.lt interneto svetainėje.

triušienos ragu
Ingredientai:
  • 200 g triušienos gabalėlių
  • 4 morkos
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 6 bulvės
  • šaukštas medaus
  • 200 ml daržovių ar vištienos sultinio
  • lauro lapelis
  • žiupsnis druskos
  • mėgstami prieskoniai (labai tiktų šalavijas)
  • aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
  • Bulves nuskuskite, supjaustykite, sudėkite į kepimo indą.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame trumpai apkepkite triušienos gabalėlius. Sudėkite į kepimo indą šalia bulvių.
  • Toje pačioje keptuvėje, kur kepėte triušį, apkepkite stambesniais gabalėliais supjaustytas morkas, svogūno žiedus, smulkintą česnako skiltelę.
  • Bekepant įdėkite medų, prieskonius, druską, sultinį. Viską išmaišykite ir supilkite ant bulvių ir triušienos kepimo inde. Įdėkite lauro lapus.
  • Kepkite apie valandą 180 laipsnių karščio orkaitėje.
  • Triušienos ragu pagamintas. Skanaus!