Troškintas orkaitėje, kartu su daržovėmis, su salsvu medaus poskoniu triušienos ragu – skanus patiekalas pietums ar vakarienei.
Troškinant dažnai pasirenkamas vynas. Jo aromatas praturtina mėsos skonį. Tačiau šį kartą kaip akcentą pasirinkau medų.
Jau ne pirmą kartą gaminu naudodama Lapino puota produkciją – tai be jokių kompromisų kokybei atrinkta šviežiausia antiena, žąsiena, triušiena, kalakutiena ir vištiena. Įsigijus mėsos Jums nereikės sukti galvos, ką čia pagaminus, keletą idėjų rasite ant pakuotės. O dar daugiau receptų galite rasti Lapinopuota.lt interneto svetainėje.

Ingredientai:
- 200 g triušienos gabalėlių
- 4 morkos
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 6 bulvės
- šaukštas medaus
- 200 ml daržovių ar vištienos sultinio
- lauro lapelis
- žiupsnis druskos
- mėgstami prieskoniai (labai tiktų šalavijas)
- aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
- Bulves nuskuskite, supjaustykite, sudėkite į kepimo indą.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame trumpai apkepkite triušienos gabalėlius. Sudėkite į kepimo indą šalia bulvių.
- Toje pačioje keptuvėje, kur kepėte triušį, apkepkite stambesniais gabalėliais supjaustytas morkas, svogūno žiedus, smulkintą česnako skiltelę.
- Bekepant įdėkite medų, prieskonius, druską, sultinį. Viską išmaišykite ir supilkite ant bulvių ir triušienos kepimo inde. Įdėkite lauro lapus.
- Kepkite apie valandą 180 laipsnių karščio orkaitėje.
- Triušienos ragu pagamintas. Skanaus!