Nežinau, tai labiau salotos, ar mišrainė, bet varškės ir lašišos užkandis – greitas, sotus, sveikas ir maistingas patiekalas. Visus ingredientus susmulkinam, sumaišom ir mėgaujamės. Paprasta, kaip 2×2!
Porcija gavosi nedidelė, galvojau, kad tik užkąsiu, bet viską suvalgiusi pasijaučiau soti. Taigi drąsiai galite rinktis kaip pusryčius ar lengvą vakarienę.
Naudojau grūdėtą varškę, su ja skaniausia – ji tokia skystesnė. Su paprasta varške gaunasi tirštesnė konsistencija, labiau tinka valgyti kaip užtepėlę, ar lavašus patepti.
Svogūnas nėra būtinas. Jei turite, dėkite žalių svogūnų laiškų, arba raudonojo svogūno. Galite jo ir iš vis nedėti, bet tas lengvas jo aštrumas papildo bendrą skonį.

Ingredientai:
- varškė grūdeliais
- lašiša (rūkyta arba sūdyta)
- agurkas
- kelios šakelės krapų
- pusė mažo raudonojo svogūno
- druska
Lašišą pasmulkiname, agurką ir svogūną supjaustome kubeliais (svogūną smulkiai), beriame pjaustytus krapus, žiupsnį druskos ir viską išmaišome. Viskas, varškės ir lašišos užkandis paruoštas.
