Vieno puodo antienos troškinys – patogus ir lengvas sočių pietų variantas. Kuomet sudedame viską į kepimo indą, uždengiame, ir… pamirštame valandai ar dviem orkaitėje. Nuveikus kitus darbus ar papramogavus, skanus patiekalas garuoja ant stalo!


Šį kartą taip gaminau antieną su ryžiais ir daug morkų. Kodėl tiek daug morkų? Nes čia jos dalyvauja kaip garnyro dalis tam, kad nereikėtų papildomai gaminti mišrainės ar salotų (taip taip, dar viena pagreitinimo gudrybė). Tik čia morkas patarčiau pjaustyti stambiau, įstrižai – taip jos neperkeps ir neištiš.

Apelsinų sultys nėra būtinos, bet jos suteikia tokio papildomo skanaus aromato, kuris puikiai derinasi su antiena. Galite netgi apelsino skiltelių įmesti į puodą troškinant, kad viskas persismelktų apelsinų kvapu. Tik žinoma, labai gerai nuplaukite su soda apelsino odelę.

Ančių kulšelių mėsa – kokybiškas ir sveikas pasirinkimas, pagardinus Raudonos virtuvės prieskoniais nudžiuginkite save ir šeimą – ant stalo garuos skanus antienos troškinys.

antienos vieno puodo troškinys
vieno puodo antienos troškinys
Ingredientai:
Kaip gaminti:
  • Išspausti apelsino sultis, sumaišyti jas su aliejumi, paukštienos prieskoniais ir gautu marinatu įtrinti ančių kulšelių mėsą. Pamarinuoti per naktį, ar bent jau gerą valandą.
  • Ančių mėsą apkepti keptuvėje didelėje kaitroje. Taip užsirakins mėsos sultys ir ji bus sultingesnė.
  • Į kepimo indą pilti 2,5 stiklinės vandens, vieną stiklinę ryžių, sudėkite ančių mėsą, pjaustytas morkas. Įberkite žiupsnį druskos.
  • Kepkite apie 175 laipsnių karščio orkaitėje 1-1,5 valandos.
antiena
Recepto partneris: Lapino puota
Ačiū už kokybišką antieną!