fbpx

APIE MANE RAŠO

Receptas žurnale PANELĖ 2020 m. pavasaris.

Dalyvavimas kulinarinėje laidoje LA MAISTAS per TV3

Interviu internetiniame žurnale GYVENIMO GURMANAI

Kas, Jums rašant tinklaraštį, yra svarbiausia? 

Man pačiai svarbiausia išlikti sąžiningai su savimi ir mano skaitytojais. Dalinuosi tik savo išbandytais, pagamintais receptais. Jei kažkas nepavyko, tai nemeluoju, kad buvo skanu, o taip ir parašau „Nepatiko, nes..“, kartu su skaitytojomis diskutuojame, pasitariame, ką būtų galima pakeisti, jog receptas taptų pavykusiu. Negiriu patiekalų ir neskelbiu receptų, jei man pačiai neskanu.
O  šiuo metu ypač aktuali reklamos tema. Vartotojų teisės išleido net gaires, kaip reklamuoti, kaip nepaslėpti reklamos, ją teisingai pažymėti. Bet ir be įstatymų ir nurodymų, visada buvau ir esu atvira skaitytojams, visada parašau, jei produktą gavau dovanų, ar kaip kitaip receptas susijęs su kitais verslais.
Visada labai malonu gauti grįžtamąjį ryšį, kuomet sulaukiu atsiliepimų, kaip pavyko receptas, ar tiesiog nuomonių apie mano veiklą. Kartais skaitytojos parašo man komplimentų. Juose dažnai įvardija mane kaip paprastą ir nuoširdžią asmenybę. Labai tikiuosi, jog man pavyks tokia išlikti ir toliau. 

Visą interviu rasite paspaudę šią nuorodą.

Renginys Topocentre „Skaniai ir sveikai su Tefal griliu“

Interviu VERSLI LIETUVA portale

Jauniems verslininkams dažnai kyla klausimų, kaip teisingai vystyti savo verslą ar kokią kryptį pasirinkti. Skirmantė Sirevičienė, tinklaraščio apie maistą ir prieskonių elektroninės parduotuvės „Raudona virtuvė“ įkūrėja, išaugus verslo populiarumui, sulaukė daug įvairių pasiūlymų ir nebežinojo, kuria kryptimi reikėtų pasukti. Atsidūrus kryžkelėje, ji nutarė pasinaudoti mentorystės programa – praėjus vos keliems programos mėnesiams, Skirmantė identifikavo stipriąsias savo verslo puses, susidėliojo veiksmų planą ir net buvo pakviesta filmuotis televizijos laidoje apie maistą. 

„Versli Lietuva“ inicijuotoje mentorystės programoje patyrę verslininkai su pradedančiaisiais ar augti norinčiais verslininkais dalijasi savo patirtimi, žiniomis bei įgūdžiais. Mentorių ir dalyvių pirmieji susitikimai bei mentorystės progreso sesijos vyksta skirtinguose Lietuvos miestuose įsikūrusiuose bendradarbystės centruose „Spiečius“.

Visą interviu rasite paspaudę šią nuorodą.

Interviu naujienų portale TV3.lt

Sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ kartu su pagrindiniais laidos šefais Vyliumi Blauzdavičiumi ir Tomu Rimydžiu, patiekalus iš moliūgų kūrė ir laidos viešnia, tinklaraščio raudonavirtuve.lt autorė Skirmantė Sirevičienė.
Naujienų portalas tv3lt pasiteiravo, kaip Skirmantė atrado maisto gaminimą ir kokius patiekalus laiko savo stiprybe.

Kokius patiekalus gaminti mėgstate labiausiai?
Visa šeima labiausiai mėgstame sočius mėsos patiekalus ir desertus. Tik tortus, pyragus ir sausainius tenka riboti – visgi kalorijų, cukraus gausa ir tos sveikesnės mitybos paieškos neleidžia to valgyti kasdien. Todėl dažniausiai gaminu mėsos patiekalus su įvairiais kruopų ir daržovių garnyrais, pusryčiams visokie greiti „sumestukai“ – kaip sumuštiniai, tik dar greitesni, kartais tirštos ir sočios sriubos.

Visą straipsnį galite rasti paspaudę šią nuorodą.

Interviu portale MIESTO NAUJIENOS

Pastaruoju metu keičiasi požiūris į virtuvę. Žodžiai namų virtuvė ir žinomo restorano virtuvė skambėjo skirtingai. Pirmoji – reiškė vos ne moters vergovės vietą, o antroji vyriškio sugebėjimo kurti stebinančius išvaizda ir skoniu patiekalus kūrybinė dirbtuvė. Dabar atsirado ir virtuali virtuvė, kuri suteikia įkvėpimo sparnus tiek namų šeimininkei, tiek mokyklos ar restorano virėjams.
„Raudona virtuvė“ – tai internetinis puslapis, kurio šeimininkė kuria įdomaus maisto receptais ir kartu internetinė prieskonių parduotuvė. Šiandieninis pokalbis su virtuvės šeimininke Skirmante Sirevičiene suteiks pasitikėjimo savimi tiems, kurie mėgsta gaminti maistą, kurių mintyse dūzgia vis nauji sumanymai, bet abejoja, ar maisto ruošimo profesija prestižinė.

Šiuo metu apstu virtuvės pasiūlymų kaip išsirinkti tinkamiausia?

Aš skaitau daug receptų ir kartais vos permetus akimis galiu nuspėti, kad patiekalas gausis ne itin mano skonio. Tačiau jei jums tokios įžvalgos nesigauna, belieka du variantai:

– tiesiog gaminti pagal turimus produktus ir tikėtis, kad Jums patiks

– rasti mėgstamą maisto tinklaraštininką, su kuriuo jūsų skoniai sutampa, ir eksperimentuoti kartu su juo, gaminti to žmogaus išbandytus patiekalus.

Visi mes turime tokį lyg savo braižą, gaminimo stilių. Jei tam tinklaraštininkui pavyko, buvo skanu, tai tikėtina, kad ir jums bus skanu. Aš pati aprašydama paragautus naujus patiekalus stengiuosi išlikti atvira – jei buvo neskanu, taip ir rašau, ir dar papildau, kaip bandyčiau taisyti receptą. Tokiomis mintimis dažniausiai dalinuosi Instagram, o tinklaraštyje skelbiu jau tik garantuotai gardžius  patiekalus.

Visą interviu rasite paspaudę nuorodą čia.

Šventiniai receptai internetiniame žurnale SKONIŲ ERDVĖ

SKONIŲ ERDVĖ mane pristatė taip:
„Raudona virtuvė“ – tinklaraštis apie maistą, kuriame rasite unikalių ir nepaprastų idėjų, ką pagaminti šeimai. Šį tinklaraštį kuria Skirmantė – dviejų berniukų mama. Būtent maisto gaminimas šeimai ją ir įkvėpė dalintis savo virtuvės istorijomis ir paskatinti gaminti namuose, nes jos gaminamas maistas – tai kasdienis šeimos maistas, nesudėtingi ir laiką taupantys patiekalai visai šeimai: nuo pusryčių iki vakarienės, užkandžiai šventėms, kepsniai ir desertai. Skirmantė, rašydama tinklaraštį „Raudona virtuvė“, nori atskleisti, kad maistą gaminti yra lengva, o pagamintas su meile patiekalas yra skanesnis. Čia galima rasti nesudėtingų receptų, patarimų, pavykusių ir nepavykusių kulinarinių eksperimentų, maisto gaminimo paslapčių. „Raudona virtuvė“ taip pat galite įsigyti Skirmantės sukurtų prieskonių mišinių, kurie paruošti taip, kad geriausiai atskleistų kiekvieno patiekalo skonį.

Kartu su krautuvėle „Saulėti skoniai“ sukūrėme šventinius užkandžius ir sočius patiekalus.
Receptus rasite žurnale, paspaudę šią nuorodą.