fbpx

Netikra lazanija (+video)

netikra lazanija

Netikra lazanija panašesnė į makaronų apkepą, bet turi visas lazanijos dalis:
▪️ Makaronai⠀
▪️ Bešamelio padažas (tas baltas)⠀
▪️ Mėsos padažas su pomidorais (tas raudonas)⠀
▪️ Daaaaaaug sūrio!⠀
Tik viskas lengviau, nes mažiau sluoksnių ir tinka bet kokie makaronai, nebūtinai lakštiniai.⠀
Netikra lazanija yra netikra, nes gaminsim iš dviejų makaronų sluoksnių, taigi galima sakyti, tai sluoksniuotas apkepas. Bet ir vėl lengviau, nes tikroje lazanijoje tai bent penki lakštinių makaronų sluoksniai.

Žodžiu, tingintiems, skubantiems, ir visiems kitiems, kurie norėtų pajausti lazanijos skonį, bet darbo norisi įdėti dvigubai mažiau.

👍 Netikrą lazaniją gaminau PYREX stiklinėje formoje, kuri pagaminta iš borosilikatinio stiklo, yra patogi ir tobulai tinka apkepams! Forma pagaminta Prancūzijoje! Šių kepimo indų (ir visko dar daugiau) galite įsigyti indų parduotuvėje ŽANA.

👨‍👩‍👦‍👦 Aš gaminau daug, tai jei jūs dviese, makaronus ir mėsą mažinkite per pusę. O padažus galite gaminti iš to pačio kiekio, ar vos vos mažiau, juk padažų per daug nebūna!⠀

netikra lazanija receptas
žingsniai kaip gaminti makaronų apkepą
Netikra lazanija ir Felix pomidorų padažas
Felix padažas ir malta mesa

Ingredientai:
  • Pakelis makaronų (forma nesvarbi, tik ne spageti)
  • 400-500 g maltos kiaulienos
  • 1 stiklainėlis Felix pomidorų padažo (arba skardinė konservuotų pomidorų, pora šaukštų pomidorų pastos atskiestos sultiniu ar vandeniu)
  • 1 svogūnas
  • kelios skiltelės česnako
  • 40 g sviesto
  • 40 g miltų
  • 500 ml pieno
  • ketvirtis šaukštelio muskato riešuto
  • druskos
  • aliejaus kepimui
  • Raudonos virtuvės prieskonių kiaulienai
Kaip gaminti:

✔️ Pakelis makaronų. Juos išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakelio. Nepervirkite! Galite perlieti šaltu vandeniu, kad nesuliptų, bet nebūtina.⠀

✔️ Mėsos padažas:⠀
▪️ Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pora skiltelių česnako.⠀
▪️ Įdėkite apie 400-500 g maltos mėsos. Ir būtinai prieskonių, druskos!⠀
▪️Įpilkite @Felix Bolonijos padažo. Arba kečiupo, trintų pomidorų, pomidorų pastos su vandeniu/sultiniu.⠀

✔️ Baltas padažas:⠀
▪️ 40 g sviesto ištirpinti puode⠀
▪️ Įberti 40 g miltų. Lengvai pakaitinti maišant 1 minutę. Gausite tirštą masę.⠀
▪️ Įpilkite 500 ml pieno. Visą laiką maišykite ir kaitinkite ant silpnos kaitros, kol padažas pradės tirštėti.⠀
▪️ Idealu, jei turite truputį malto muskato riešuto. Jei ne, tai teks be jo. Ir žiupsnis druskos. ⠀

Sluoksniuojam! Makaronai + mėsos padažas + makaronai + baltas padažas + fermentinis sūris. ⠀
20 min 180° karščio orkaitėje ir netikra lazanija garuoja ant stalo! Skanaus!

Ačiū Felix už galimybę ragauti skanius pomidorų padažus.
Ačiū indų parduotuvei Žana už patogią ir didelę, stiklinę PYREX formą.

%d bloggers like this: