Ko jau ko, o bulvių kiekvienuose namuose rasime! Kartu su bulvėmis tobulai derinasi svogūnai – gaunasi bulvių apkepas. Bet aš siūlau skanius pietus visai šeimai – sotus bulvių apkepas, kuriame sujungiu mėsą, kiaušinius ir sūrį.
⠀
Būtinai reikės:⠀
✔️ Bulvių⠀
✔️ Svogūnų⠀
⠀
O toliau jau viskas pagal galimybes.. Kažkurį sluoksnį galite ir praleisti, bet rekomenduoju pilną rinkinį alkaniems pilvams! Mano pagamintas bulvių apkepas ne tik su svogūnais, bet ir su mėsa, kiaušiniais, sūriu. ⠀
⠀
⠀
👍 Bulvių apkepą gaminau stiklinėje PYREX formoje, kuri pagaminta iš borisilikatinio stiklo ir atspari temperatūriniams pokyčiams, dėl to, ją galima dėti į orkaitę tiesiai iš šaldytuvo! ⠀


Ingredientai:
- 2 kg bulvių (apytiksliai)
- 3 svogūnai
- 400 g maltos kiaulienos
- 4 kiaušiniai
- 4 šaukštai majonezo
- 200 g fermentinio sūrio
- Raudonos virtuvės prieskoniai kiaulienai
- Druska
Kaip gaminti:
- Į kepimo indą dėti bulvių riekelių sluoksnį. ⠀
- Dėliojam svogūnų pusžiedžius. Svogūnų negailėkit, jie su bulvėmis labai dera. ⠀
- Tada sluoksnis maltos mėsos. Pabarstykite prieskoniais ir druska! ⠀
- Vėl bulvių riekelės. ⠀
- Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su majonezu. Gautą masę plonai užtepkite ant bulvių. ⠀
- Stiklinė vandens arba sultinio.
- Viršutinis sluoksnis iš fermentinio sūrio.⠀
- 🔥 Bulvių apkepą šaunam į 180° karščio orkaitę valandėlei. O po to… Skaniai ir sočiai! ⠀
Dėkoju indų parduotuvei Žana už didelį ir patogų stiklinį PYREX kepimo indą.