fbpx

Varškės skarelės (+video)

Varškės skarelės – bučinukai – sausainukai – pavadinimų daug, bet jie visi apie tą patį – apie lengvai pagaminamus, tačiau labai gardžius sausainukus. Prireiks vos kelių pagrindinių ingredientų: varškės, sviesto ir miltų. Tešla maloni kočioti, nelimpa prie rankų. Recepte svarbu naudoti šaltą sviestą.

Nors sulankstymas labai paprastas, tačiau papildomai nufimavau. Žiūrėkite video, kaip sulankstyti skareles-bučinukus.

Ingredientai:
  • 500 g varškės
  • 500 g miltų
  • 150 g sviesto
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • cukraus
  • cinamono
Kaip gaminti:
  • Šaltą sviestą, miltus, varškę, kepimo miltelius, druską sukapoti ir suminkyti į tešlą.
  • Tešlą dėti į šaldytuvą pailsėti 30-60 min.
  • Iškočioti 0,5 cm storio tešlos blyną, su stikline išspausti skrituliukus, ir juos sulankstyti: tešlą dedam į cukrų, perlenkiam, vėl į cukrų, perlenkiam, vėl į cukrų. Cukruota puse į viršų dedam į skardą.
    Cukrų galite pamaišyti su cinamonu.
  • Varškės skareles kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 20-30 minučių.
varškės skarelės prieš kepimą
varškės skarelės po kepimo

KITI MŪSŲ RECEPTAI