Varškės skarelės – bučinukai – sausainukai – pavadinimų daug, bet jie visi apie tą patį – apie lengvai pagaminamus, tačiau labai gardžius sausainukus. Prireiks vos kelių pagrindinių ingredientų: varškės, sviesto ir miltų. Tešla maloni kočioti, nelimpa prie rankų. Recepte svarbu naudoti šaltą sviestą.
Nors sulankstymas labai paprastas, tačiau papildomai nufimavau. Žiūrėkite video, kaip sulankstyti skareles-bučinukus.

Ingredientai:
- 500 g varškės
- 500 g miltų
- 150 g sviesto
- šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
- cukraus
- cinamono
Kaip gaminti:
- Šaltą sviestą, miltus, varškę, kepimo miltelius, druską sukapoti ir suminkyti į tešlą.
- Tešlą dėti į šaldytuvą pailsėti 30-60 min.
- Iškočioti 0,5 cm storio tešlos blyną, su stikline išspausti skrituliukus, ir juos sulankstyti: tešlą dedam į cukrų, perlenkiam, vėl į cukrų, perlenkiam, vėl į cukrų. Cukruota puse į viršų dedam į skardą.
Cukrų galite pamaišyti su cinamonu. - Varškės skareles kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 20-30 minučių.

