Cukinijos, cukinijos, cukinijos. Ir vėl jos visos užaugo vienu metu, todėl populiariausias klausimas – ką pagaminti iš cukinijų?
Dalinuosi cukinijų receptu – cukinijų laiveliai.
Mano tėvai yra azartiški grybautojai, todėl nors ir sveikatos likučiai senka, bet vistiek keliasi su aušra ir skuba į mišką. O aš džiaugiuosi baravykais. Esu labai dėkinga tėvams už lauktuves, ir už galimybę ragauti nuostabiai kvepiančių, natūralių ir tikrų, šviežių baravykų. Kažin ar man pačiai pavyks savarankiškai rasti grybų ir rasti laiko grybavimui. Todėl šį kartą cukinijų laivelius gaminau su baravykais.
Jei baravykų nemėgstate, juos pakeiskite kąsneliais pjaustyta vištienos file, malta mėsa (kiauliena). Galima ir vegetariška versija tiesiog su ryžiais ir įmaišant jūsų mėgstamų daržovių. Išlaisvinkite fantaziją.
Dar keli patarimai:
- Skaniausia, kai cukinija išlieka dar traški, neperkepusi ir neištižusi. Todėl priklausomai nuo jos dydžio, teisingai pasirinkite kepimo laiką.
- Įdaras gali būti ne tik su baravykais, bet ir su vištiena, malta mėsa, ar vegetariškas.
- Cukinijas pabarstykite prieskoniais. Kitaip jos gali atrodyti prėskos.
Ingredientai:
- Cukinijos 2 vnt.
- 70 g ryžių
- 30 g fermentinio sūrio
- 50 ml grietinėlės
- sauja nuvalytų baravykų
- prieskoniai
- pusė mažo svogūno
- skiltelė česnako
- sviesto kepimui
Kaip gaminti:
- Ryžius išvirti
- Baravykus nuvalyti, pasmulkinti kąsneliais, trumpai (5 minutes) pavirti.
- Cukinijas perpjauti per pusę išilgai, šaukštu išskobti sėklas, pabarstyti druska ir prieskoniais.
- Keptuvėje su sviestu lengvai apkepti smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnaką.
- Sudėti išvirusius ryžius ir baravykus.
- Įpilti grietinėlę, įdėti prieskonių. Čia labiausiai tiktų universalūs, vegetos tipo (pvz Raudonos virtuvės prieskoniai Sriubai)
- Įdarą sudėti į išskobtas cukinijas, apiberti tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 20 min.