fbpx

Makaronai su baravykais

spageti makaronai su baravykais

Šiandien gaminau sotų patiekalą, kuris kvepia vasara – makaronai su baravykais. Šviežių baravykų skonio ir kvapo niekas nepakeis. Kai prasideda jų sezonas, norisi atsivalgyti už visus metus. Žinoma, baravykus galima konservuoti, džiovinti žiemai, bet šviežūs yra tobuliausi. Baravykus mėgstu pačius vienus, su bulvėmis, su daržovėmis, su duona, su makaronais…

Makaronai su baravykais grietinėlės padaže – sotus ir kaloringas patiekalas. Todėl gerai pagalvokite apie porcijos dydį. Patiekalui rinkitės makaronų formą pagal nuotaiką, man skaniausia – su spageti tipo makaronais.


Šį patiekalą gaminau su dobele.lt spageti makaronais. Ačiū Dobele, už dovanas!

IMG_20200806_123609-01
Makaronai su baravykais grietinėlės padaže
Ingredientai:
  • spageti makaronai (naudojau Dobele.lt)
  • sauja nuvalytų baravykų, ar kitų grybų
  • pusė svogūno
  • sviesto kepimui
  • druska, pipirai
  • 70 ml grietinėlės
Kaip gaminti:
  • Makaronus išvirkite taip, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakelio
  • Svieste lengvai apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną
  • Kepkite kąsneliais smulkintus baravykus
  • Sudėkite virtus makaronus
  • Įpilkite grietinėlės ir pakaitinkite lengvai maišydami, kol sutirštės.
IMG_20200806_123637-01
Dobele spageti makaronai su baravykais grietinėlės padaže
IMG_20200806_124401-01
Pintinė baravykų – tėvų lauktuvės iš miško

Ką manai apie šį įrašą?

%d bloggers like this: