Lietuvoje vis labiau prigyja ši baisuokliška vaiduokliška šventė – Halloween’as. Na o kartu su ja atkeliauja ne tik skaptuoti moliūgai, zombių eitynės, bet ir šiurpūs, kartais net šlykštoki užkandžiai.
Šiandien rekomenduoju pasigaminti vieno kąsnio užkandžius – krauju pasruvusias akis – o iš tiesų tai pievagrybius. Taip, teks truputį padirbėti, bet užtruksite gal pusvalanduką ir padėklas pievagrybių bus paruoštas.
Ingredientai:
- Pievagrybiai
- Fetos sūris
- Pomidorų padažas
- Alyvuogių aliejus
- Graikiški riešutai
- Juodosios marinuotos alyvuogės be kauliukų
- Mėlynasis svogūnas
- Raudona virtuvė Persilado prieskoniai
Kaip gaminti:
▪️ Pievagrybius nuplauti, kotelius išpjauti, dėti į kepimo skardą apačia žemyn, o viršų patepkite aliejumi (patogu tepti konditerine šluotele, ar suvilgius vatos diskelį). Kepkite 🔥 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Galite pievagrybius lupti prieš kepant, bet aš nelupau – taip jie bus tvirtesni, nesuplyš įdėjus įdarą.
▪️ Tuo metu ruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje (skanu, jei apkepsite su sviestu). Graikiškus riešutus su peiliu sutraiškykite ir pasmulkinkite (nereikia smulkiai iki miltų, bet tiesiog į stambius trupinius). Į dubenį dėkite svogūną, fetos sūrį ir smulkintus, traiškytus graikiškus riešutus, persilado prieskonius. Viską sutrinkite šakute į vientisą masę.
▪️ Pievagrybių galvas apverskite. Leiskite pastovėti 3-5 min. Jei išsiskirs sultys (o turėtų), jas nupilkite.
▪️ Dėkite truputį pomidorų padažo (naudojau @felixeveryday). Dėkite fetos įdaro.
▪️ Kepkite 🔥 180 laipsnių orkaitėje apie 5 min.
▪️ Uždėkite marinuotos juodosios alyvuogės griežinėlį.
Tikslių proporcijų nerašau, nes nematavau, bet jei įdaro pasidarysite daugiau – nieko tokio. Jis labai skanus, galite užtepti kaip užtepėlę ant batono, skrebučio.
Ačiū
- Ačiū Felix už pomidorų padažą.
- Pievagrybiai šiurpiai sugulė ant naujos rustic spalvos padėklo iš „Stalo skalūnas“.
- Kompoziciją puikiai pagyvino natūralaus vaško žvakės iš „Statinė medaus“.