fbpx

Baravykai su grietinėlės padažu

Baravykai – grybų karaliai. Grybautojui tikras džiaugsmas rasti baravyką, o kartais pasiseka ir visą šeimyną pastebėti. O grįžus iš miško ir nusipurčius erkes ir kitus gyvius, mano mėgstamiausias tradicinis receptas – baravykai su grietinėlės padažu.

Parsinešus pintinę gražuolių namo galima pasigaminti labai skanių patiekalų: tradiciniai baravykai su karštu grietinėlės padažu, šalti baravykai su grietine, baravykų karpačio, baravykais įdaryti baklažanai, cukinijos, baravykais įdaryti pyragėliai, sriuba, na o jei radote tikrai daug – džiovinkite arba šaldykite žiemai.

Šis baravykų su grietinėlės padažu receptas – arčiausiai klasikos ir tradicijų. Skaniausia taip ruoštus baravykus derinti su bulvėmis, tačiau išbandykite ir su spageti makaronais, grikiais ar kitu garnyru.

Taip galite ruošti ne tik baravykus, bet ir kitus miško grybus. O jei grybauti nevilioja arba bijote tos vienos vienintelės klaidos (nes juk visi grybai valgomi, tik kaikurie iš jų vieną kartą), rinkitės saugiuosius pievagrybius (jų tikrai nesumaišysite su kitomis rūšimis, o ir visada rasite parduotuvėje). Visokius grybus galima ruošti pagal šitą receptą.

Vainius miške rado baravyką
Vainius rado baravyką miške

Dar keli pastebėjimai:

  • Baravykai labai aromatingi, todėl šiam patiekalui užtenka tik pipirų ir druskos
  • Gaminau naudodama rūkytą šoninę, jei norite liesiau, tuomet kepkite su sviestu
  • Bulves nepamirškite pagardinti šviežiais krapais.
  • Grietinėlę naudokite liesenę, kuri skirta padažams.
  • Receptas tinkamas ne tik baravykams, bet visokių kitų rūšių grybams.
  • Žiemą galite gaminti pagal šį receptą naudodami šaldytus ar konservuotus grybus.
  • Dietologai sako, jog grybai – sunkiai virškinamas patiekalas, ir jų nereikėtų valgyti su riebiais ingredientais, todėl rekomenduoju rinktis mažesnes šio patiekalo porcijas, kad virškinimas nesutriktų.
Baravykai su grietinėlės padažu
Baravykai su grietinėlės padažu

Baravykai su grietinėlės padažu

Ingredientai:

  • 1 litras baravykų
  • Pusė svogūno galvos
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 200 ml grietinėlės
  • Švieži krapai
  • Druska, pipirai
  • Nubrauktas šaukštas miltų
  • Bulvės
  • Svogūnų laiškai (nebūtinai)

*receptas gali būti gaminamas nesilaikant itin tikslių kiekių.

Kaip gaminti:

  • Supjaustykite šoninę ir kepkite keptuvėje, kol truputį pasilydys, išsiskirs riebalai
  • Kepkite smulkiai pjaustytą svogūną
  • Baravykus nuvalykite, supjaustykite gabalėliais. Dėkite kepti.
  • Uždenkite ir kepkite 5-7 minutes
  • Įpilkite grietinėlę, leiskite jai užvirti. Tada uždenkite ir dar keletą minučių patroškinkite, kol visi skoniai susijungs.
  • Jei norite tirštesnio padažo, įdėkite nubrauktą šaukštą miltų.
  • Pagardinkite šviežiais krapais, druska, pipirais. Galima įpjaustyti šviežių svogūno laiškų.
  • Patiekite su šviežiomis virtomis bulvėmis.

Ką manai apie šį įrašą?

%d bloggers like this: