fbpx

Jautienos kepsnys (+video)

Na kaip skaniai gavosi jautienos kepsnys! Ir kaip nesudėtinga pagaminti – pavyks visiems. Pasimėgaukite nors ir rudenėjančiais, bet dar pakankamai gerais, rudens orais ir griliuje pasigaminkite jautienos kepsnį. Na o jei nėra galimybių griliui – gaminkite keptuvėje.

Ilgai bijojau kepti jautieną. Atrodė labai sudėtinga, baisu buvo neiškepti (na kaip ten valgyti su krauju), o dar baisiau perkepti. Tačiau sunkiausias tik pirmas kartas, o su kiekvienu kepsniu vis lengviau ir lengviau. Turiu Jums tris svarbius patarimus norint iškepti tobulą jautienos kepsnį:

  1. Mano patarimas – labai gerai įkaitinkite grilių (keptuvę). Kad neišbėgtų jautienos sultys, būtina jas uždaryti kepant labai didelėje kaitroje.
  2. Antras patarimas – neperkepkite. Iš tiesų užtenka kepti vos po keletą minučių iš abiejų pusių. Perkepta jautiena taps gumine, kieta, sunkiai kramtoma. Kiek tiksliai kepti – tiksliausiai pavyktų matuojant temperatūrą mėsos termometru. Tačiau jei tokio neturite, kepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių.
  3. Trečias patarimas – iškepusią mėsą leiskite pailsėti. Tik uždenkite folija, kad neatšaltų.
jautienos kepsnys

Ingredientai:

  • Sausai brandinta jautiena
  • Sviestas (rekomenduoju ghi, arba galite naudoti prieskoninį sviestą)
  • Druska, pipirai (galit enaudoti stambesnio malimo pipirus).
  • Šviežio rozmarino šakelė
  • Mėlynas kopūstas
  • Tradicinis kopūstas
  • Morka
  • Paprika
  • Majonezas
  • Citrinos sultys
  • Bulvytės
  • Kietasis tarkuotas sūris

Kaip gaminti:

  1. SALOTOS. Kopūstus labai plonai supjaustyti (galite netgi smulkinti skustuku) ir sutraiškyti rankomis – taip kopūstai suminkštės, gali išsiskirti truputį sulčių. Morkas sutarkuoti, paprikas supjaustyti šiaudeliais. Įspausti truputį citrinos sulčių, šauštas majonezo, druska. Išmaišyti.
  2. BULVĖS. Mažas bulvytes apvirkite tiek, kad vidus dar būtų šiek tiek neiškepęs, tačiau išorė jau minkšta. Plokščiu dugnu (pvz stikline) truputį sutraiškykite bulvytes. Uždėkite sviesto, prieskonių ir kepkite griliuje ar orkaitėje, kol iškeps pilnai. Pabaigoje pabarstykite sūriu.
  3. JAUTIENA. Mėsą gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite kepti į gerai įkaitintą grilių po 2 minutes iš abiejų pusių. Išimkite, apibarstykite druska, pipirais, uždėkite sviesto, rozmarino šakelę. Apsukite folija. Po kelių minučių pjaustykite.

Receptą žingsnis po žingsnio žiūrėkite video

Ką manai apie šį įrašą?

%d bloggers like this: