fbpx

Jautienos kepsnys

Burnoje tirpstantis 30 dienų brandintos jautienos kepsnys. Prie kepsnio priderinau lengvą aštrumą turinčias kaliaropių ir morkų salotas. O viską sujungia švelni bulvių košė, kuri bus skani, jei nepagailėsite pieno ir sviesto.

Jautienos kepsnys su kaliaropių salotomis ir bulvių koše

Reklama.
Kepsnį gaminau iš 30 dienų brandintos jautienos, kurią tiekia Feel The Beef. Įmonė mėsos meistryste užsiima jau nuo 1991 metų. Galvijai laisvai ganosi Baltijos šalių lankose, džiaugiasi grynu oru, maitinasi motinos pienu bei vešlia žole. Iki 24 mėnesių su pagarba gamtai augintų galvijų mėsa kruopščiai išpjaustoma, brandinama 30 arba 60 dienų ir tik tada pasiekia jūsų rankas. Minkšta ir, svarbiausia, turtinga skoniu.

Ingredientai:

  • Brandinta jautiena
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus
  • Sviesto gabalėlis kepsniui palaistyti
  • Kaliaropė
  • Morka
  • 1 šaukštas majonezo
  • 8 bulvės
  • 150 ml pieno bulvių košei
  • 50 g sviesto bulvių košei

Kaip gaminti:

  • Jautienos mėsą apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje po keletą minučių iš abiejų pusių, o po to pakepti 5 minutes uždengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
  • Kepant palaistyti ištirpintu sviestu. Užberti druskos ir pipirų (idealu, jei pipirai šviežiai malti malūnėlyje)
  • Iškepusią mėsą atidėti pailsėti, kad užsirakintų mėsos sultys.
  • Bulves išvirti, nusunkti, sutrinti su pienu, sviestu ir druska.
  • Kaliaropę nulupti, morką nuskusti, sutarkuoti šiaudeliais. Dėti šaukštą majonezo, truputį druskos, išmaišyti.

Ką manai apie šį įrašą?

%d bloggers like this: