fbpx

Troškinti rauginti kopūstai

Troškintus raugintus kopūstus valgau gal du kartus metuose, bet kai jau užsinoriu, tai beprotiškai. Čia jau niekas jų pakeisti negali, alternatyvos neįmanomos. Rauginti kopūstai – žiemos patiekalas, todėl jų troškinimas taip pat vyksta šaltuoju laikotarpiu. Mmmmm, troškinti rauginti kopūstai su šonkauliukais arba su rūkytom dešrelėm. Pasaka!

Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

Tokį patiekalą derinu taip: troškinti rauginti kopūstai, mėsa, bulvės.
Paruošimas: sudėti į puodą (labai gerai išsitroškina jei ketaus puodas; bet gali būti ir kitoks uždengiamas indas), įpilti stiklinę skysčio, troškinti 1-2 valandas puode ant silpnos kaitros, arba orkaitėje 180 laipsnių karštyje.

Idėjos, kaip pagardinti troškintus raugintus kopūstus:

  • Troškinimui pilkite 1-2 stiklines vandens. Galite pilti sultinį. Arba vandenyje išmaišytą šaukštą pomidorų tyrės.
  • Kaikurie mėgsta kopūstų-pomidorų derinį, todėl galima derinti su keptais pomidorais, pomidorų padažu, trintais konservuotais pomidorais.
  • Kopūstus sluoksniuokite su tarkuotomis morkomis, svogūnų žiedais. Prieš tai daržoves galite pakepinti.
  • Prieskoniai. Troškinti rauginti kopūstai derinasi su lauro lapais, kmynais. Taip pat su muskato riešutu, čiobreliais, balto vyno actu.
Troškinti rauginti kopūstai su kiaulienos šonkauliais
Ingredientai troškintiems raugintiems kopūstams
Troškinti rauginti kopūstai puode

Dar keli patarimai troškinant kopūstus:

  • Bulves virkite atskirai nuo troškinamų kopūstų. Visa paslaptis kopūstų rūgštyje. Ji paveikia bulves ir atskirai verdamos jos gaunasi skanesnės. Žinoma, galima ir kartu viską į vieną puodą, išvirs irgi, bet skaniau atskirai.
  • Kopūstams reikia riebaliuko. Todėl ypač skaniai gaunasi su riebiais šonkauliukais. Jei neturite tokių, tai bet šoninės ar lašinukų gabaliukų įdėkite į puodą.
  • Jei rauginti kopūstai Jums per rūgštūs, perduag intensyvaus skonio, dėdami į puodą pamaišykite su smulkintais šviežiais kopūstais. Taip sumažinsite raugintų kopūstų skonio intensyvumą.
    Dar vienas būdas, kaip paprastai sumažinti kopūstų rūgštumą – nuplauti juos vandeniu.
  • Jei mėgstate, galima įberti truputį cukraus. Cukraus saldumas susimaišo su raugintų kopūstų rūgštumu ir gaunasi skonių balansas. Tik reikia nepadauginti, kad nebūtų saldu, visgi tai sūraus skonio patiekalas.
  • Skaniausia troškinti ketaus puode. Jei jo neturite, neproblema. Sudėkite į stiklinį, molinį indą su dangčiu ir šaukite į orkaitę; arba sudėkite į įprastą puodą ir troškinkite uždengę ant kaitlentės.

Ką manai apie šį įrašą?

%d bloggers like this: