fbpx

Avižinė košė su mangų ir kokosų kremu

Avižinė košė visiems žinoma ir įprasta. Avižų nauda organizmui jau seniai įrodyta ir nek artą apkalbėta. Žvelgiant iš skoninės pusės – avižos yra puikus pagrindas atsiskleisti kitiems skoniams. Šiandien avižų košę skaninu mangų ir kokosų kremu. Užtruksite gal tik penkiomis minutėmis ilgiau nei įprastai gaminant košę, bet rezultatas jus nustebins.

Avižinė košė su mangais
Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai
  • Vanduo
  • Kokosų pienas
  • Mangas
  • Mėgstamas saldiklis
  • Papildomai gali būti linų sėmenys, kanapės, riešutai.
Kaip gaminti:
  • Vandenyje išvirti avižas taip, kaip nurodyta ant pakelio.
  • Vieną mangą nulupti, trečdalį atidėti, o du trečdalius trintuve sutrinti kartu su keliais šaukštais kokosų kremo iki vientisos masės. Atidarius skardinę naudojau tik tą baltą tirštą dalį.
    Jei naudosite gerai sunokusį mangą, saldumo turėtų užtekti, bet jei mėgstate saldžiau, papildomai įdėkite mėgstamo saldiklio: medaus, klevų/agavų/datulių sirupo ar kt.
  • Į dubenėlį dėkite avižinę košę, užpilkite mangų-kokosų kremo, pagardinkite kubeliais pjaustytu mangu, mėgstamomis sėklomis (čia naudojau linų sėmenis, džiovintas goji uogas).
Avižinė košė su mangu ir kokosų kremu

Ruošdama šį receptą naudojau Bionaturalis ekologiškus avižinius dribsnius ir Bionaturalis ekologišką kokosų pieną. https://bionaturalis.lt/ – ekologiški, sveiki ir kokybiški produktai.

Recepto ingredientai – Bionaturalis food ekologiški avižų dribsniai ir kokosų kremas

Ką manai apie šį įrašą?

KITI MŪSŲ RECEPTAI






%d bloggers like this: