fbpx

Daržovių sriuba

Kartais kai sotūs ir sunkūs mėsos patiekalai atsibosta, taip norisi kažko lengvo, tačiau šildančio, glostančio skrandį, tuo pačiu greitai paruošiamo. Užtruksite 20 minučių, o daržovių sriuba mėgausis visa šeima. Recepte ingredientų proporcijos surašytos, tačiau drąsiai galite pritaikyti pagal save, tikslumas čia nebūtinas. Jei nepatinka svogūnai ar žirneliai, arba turite kitokių daržovių – drąsiai eksperimentuokite. Žirnelius čia dedu ne tik dėl skonio, bet ir dėl spalvų! Tokioje daržovių sriuboje dažnai naudoju slaptą ingredientą – avižinius dribsnius. Man patinka avižų suteikiamas efektas – sriuba tampa tirštesnė, maistingesnė, suteikia labai švelnų poskonį.

Daržovių sriuba
Daržovių sriuba
Ingredientai:
  • 3 bulvės
  • 2 morkos
  • pusė svogūno
  • pora saujų šaldytų žirnelių
  • sauja avižinių dribsnių
  • žolelių prieskoniai, druska
  • sultinio kubelis
  • šlakelis aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
  • Puode užvirti vandenį.
  • Bulves supjaustyti nedideliais kubeliais (taip greičiau išvirs).
  • Keptuvėje su aliejumi pakepinti tarkuotą morką ir smulkiai pjaustytą svogūną. Supilti į sriubą.
  • Virti 10 minučių.
  • Įdėti šaldytų žirnelių, ir avižinių dirbsnių.
  • Jei naudojate – įdėkite sultinio kubelį (aš naudoju, dabar yra ir ekologiškų variantų).
  • Prieskoniams rinkitės žoleles – petražolės, raudonėlis, krapai. Arba universalius sriubos prieskonius.
  • Pavirkite dar 10 minučių.
  • Skanaus – daržovių sriuba paruošta!
Daržovių sriuba
Daržovių siruba

Šie nuostabūs raudoni indai iš elektroninės indų ir tekstilės parduotuvės www.grazunetmelyna.lt

Ką manai apie šį įrašą?

%d bloggers like this: