Kartais kai sotūs ir sunkūs mėsos patiekalai atsibosta, taip norisi kažko lengvo, tačiau šildančio, glostančio skrandį, tuo pačiu greitai paruošiamo. Užtruksite 20 minučių, o daržovių sriuba mėgausis visa šeima. Recepte ingredientų proporcijos surašytos, tačiau drąsiai galite pritaikyti pagal save, tikslumas čia nebūtinas. Jei nepatinka svogūnai ar žirneliai, arba turite kitokių daržovių – drąsiai eksperimentuokite. Žirnelius čia dedu ne tik dėl skonio, bet ir dėl spalvų! Tokioje daržovių sriuboje dažnai naudoju slaptą ingredientą – avižinius dribsnius. Man patinka avižų suteikiamas efektas – sriuba tampa tirštesnė, maistingesnė, suteikia labai švelnų poskonį.

Ingredientai:
- 3 bulvės
- 2 morkos
- pusė svogūno
- pora saujų šaldytų žirnelių
- sauja avižinių dribsnių
- žolelių prieskoniai, druska
- sultinio kubelis
- šlakelis aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
- Puode užvirti vandenį.
- Bulves supjaustyti nedideliais kubeliais (taip greičiau išvirs).
- Keptuvėje su aliejumi pakepinti tarkuotą morką ir smulkiai pjaustytą svogūną. Supilti į sriubą.
- Virti 10 minučių.
- Įdėti šaldytų žirnelių, ir avižinių dirbsnių.
- Jei naudojate – įdėkite sultinio kubelį (aš naudoju, dabar yra ir ekologiškų variantų).
- Prieskoniams rinkitės žoleles – petražolės, raudonėlis, krapai. Arba universalius sriubos prieskonius.
- Pavirkite dar 10 minučių.
- Skanaus – daržovių sriuba paruošta!

Šie nuostabūs raudoni indai iš elektroninės indų ir tekstilės parduotuvės www.grazunetmelyna.lt