Labukas! Mano vardas Skirmantė ir aš kuriu tinkaraštį „Raudona virtuvė“

Gyvenu Šiauliuose. Čia gimiau ir užaugau. Kartu su vyru auginame du berniukus, taigi kasdien gaminu keturių asmenų šeimai.

Raudona virtuvė Skirmantė

Kodėl pradėjau rašyti tinklaraštį „Raudona virtuvė“ ir apie ką aš čia

Pradėjau kurti Raudoną virtuvę, nes noriu parodyti pasauliui, kad maistą gaminti yra lengva, o pagamintas su meile patiekalas yra skanesnis.

Žinau, kad visiems būna dienų, kai šaldytuve maisto yra, bet viskas neskanu, gaminti nesinori, įkvėpimas kažkur dingęs, o netrukus pareisiantys vaikai iš mokyklos, ar vyras iš darbo, bus alkani ir klaus: „Ką valgyti?“
Kviečiu čia atrasti idėjų, ką pagaminti šeimai. Raudonoje virtuvėje yra receptų, patarimų, ne/pavykusių kulinarinių eksperimentų, dalinuosi savo pačios patirtimi. Mano gaminamas maistas – tai kasdienis šeimos maistas: nuo pusryčių iki vakarienės, užkandžiai šventėms, kepsniai ir desertai. Receptai nesudėtingi, iš dažnai naudojamų produktų. Kartais gaminu „iš akies“ (ir iš širdies), tuomet atkartokite pagal savo skonį. Visuomet dalinuosi maisto gaminimo paslaptimis ir patarimais, pasakoju apie svarbias smulkmenas, dėl kurių patiekalas gali ne/pavykti.

Kodėl tinklaraštis vadinasi „Raudona virtuvė“

Pavadinimas „Raudona virtuvė“atsirado, nes esu lengvai išprotėjusi dėl raudonos spalvos virtuvės aksesuarų. Štai mano kažkaip netikėtai sukaupta raudona kolekcija. Nesuklyskite, mano virtuvė nėra visa raudona, tai tik akcentai.

Dar truputį apie mane

Aš nesu profesionali fotografė, o mano nuotraukos fotografuotos telefonu. Atsiprašau už kokybę. Technologijos žengia į priekį ir galbūt sekantis telefonas fotografuos ir filmuos dar geriau 😉

Taip pat nesu kulinarė, virtuvės šefė ar maisto technologė, ir tuo labiau ne mitybos specialistė. Mano profesija ir darbas nėra susiję su maistu. Esu moteris, mama ir žmona, kuri dalinasi savo virtuvės istorijomis ir siekia įkvėpti kitus gaminti namuose.

Šiuo metu itin populiari sveikos mitybos tema. Tendencijos keičiasi kasdien, ir kas vakar buvo sveika, šiandien tampa kenksminga. Kiekvienas interpretuojame savaip ir tikime savomis teorijomis.

Aš gamindama laikausi kelių savo pačios taisyklių:

  • mažiau pridėtinio cukraus
  • mažiau konservantų, kenksmingų maisto priedų
  • mažiau perdirbto maisto
  • mažiau nereikalingų kalorijų
  • daugiau daržovių

Kartais galima produktus pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis, bet balta mišrainė skaniausia su majonezu (ir joks jogurtas jo čia nepakeis). Tokiu atveju tiesiog atsižvelgiu į maisto kiekį. Todėl ir tortus kepu su cukrumi, tik stengiuosi valgyti mažesnį gabalėlį.

Apie parduotuvę

Gamindama maistą pastebėjau, kad vienas svarbiausių ingridientų – prieskoniai. Dažnai receptuose jie nuvertinami, kažkur pabaigoje pažymima, kad reikės druskos ir pipirų. Tačiau prieskoniai atskleidžia kiekvieno patiekalo skonį, jį paryškina. Tos pačios salotos su skirtingais prieskoniais taps skirtingais patiekalais. Suteikite savo maistui charakterio! Kviečiu Jus įsigyti „Raudonos virtuvės“ prieskonių, kuriuos rasite skyrelyje „Parduotuvė“.


Draugaukime socialiniuose tinkluose:
facebook ikona
instagram ikona


.
Apie mane rašo:
interviu portale miesto naujienos
Interviu portale Miesto Naujienos (nuoroda).

šokoladinis pyragas su moliūgais
TV3 laidos „LaMaistas“ anonsas (nuoroda)
Straipsnio ištrauka apie Raudoną virtuvę TV3 portale
Straipsnis apie mane TV3 portale (nuoroda)
vištiena su moliūgais grietinėlės padaže
Šis vištienos su moliūgais receptas laimėjo III-ią vietą LaMaistas.lt organizuotame konkurse „Gaminame sezoniškai!“ (nuoroda)

.

.

.

.

.

LA MAISTAS LAIDA PER TV3


.
Raudona Virtuvė draugauja su:
skanaus maisto fabrikas
Felix - padažai
la maistas
orivego
feel the beef
my protein
inTaste world
tiesingi kepiniai
Nula – idėjos ir produktai gyvenimui be plastiko
biržų duona
lapino puota
rimi
bionaturalis food
globus konservai
minglemoose
sojalita
made by hand